compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 34: deze week in première

Speelweek 34: deze week in première

21-8-2013 Er komen weer heel veel nieuwe films uit deze week! We hebben een paar rustige weken achter de rug maar deze week hebben we maar liefst acht nieuwe fims. De film van de week is Kick-Ass 2.

Delen op facebook

Kick-Ass was in 2010 een grote verrassing en een tweede film werd dan ook al snel aangekondigd. De gebeurtenissen uit Kick-Ass hebben meerdere mensen doen besluiten om ook gemaskerd de misdaad te bestrijden. Ze vormen met Kick-Ass een team. Ondertussen probeert Hit Girl een normaal leven op te bouwen.

De eerste film betekende de doorbraak voor "Chloë Moretz". We zien haar in dit zelfde jaar ook in de remake van Carrie.

"Woody Allen" maakt nog steeds ieder jaar een film en dit jaar is dat Blue Jasmine. Jasmine geniet als de vrouw van Hal van een rijk bestaan als socialite in New York. Als Hal in opspraak raakt moet Jasmine echter naar haar zus in San Francisco verhuizen, ver weg van haar status, champagne en anti-depressiva. Haar zus Ginger probeert ondertussen Jasmine's zelfbeeld te herstellen.

De hoofdrol wordt gespeel door "Cate Blanchett". Zij heeft als actrice een stevige carrière. Zo zagen we haar in Elizabeth, de Lord of the Rings trilogie en The Aviator.

Die Welt is een Nederlandse film die volledig zelfstandig in de bioscopen uitgebracht is door regisseur "Alex Pitstra", zonder de hulp van een distributeur.

Abdallah werkt in een DVD-winkel in Tunesië maar raakt werkloos. Als hij de Nederlandse Anna ontmoet denkt hij erover om naar Europa te gaan door te trouwen met een Europese vrouw. Zijn vader deed ooit hetzelfde maar wil nu dat Abdallah voor zijn familie in Tunesië zorgt.

Regisseur Alex Pitstra is zelf van Tunesische afkomst en heeft de de film gespiegeld aan zijn eigen leven: wat als hij in Tunesie was opgegroeid in plaats van Nederland?

Dan The Look of Love: Paul Raymond, gespeeld door "Steve Coogan", opent een exclusieve herenclub in het London van 1958. Deze herenclub is zeer succesvol en markeert het begin van een imperium van clubs en tijdschriften. Paul Raymond wordt rijk en machtig maar dit succes heeft ook een keerzijde.

"Michael Winterbottom" en Steve Coogan werkte eerder samen in het grappige en melodramatische The Trip.

We gaan verder met The Mortal Instruments: City of Bones: Clary woont in New York en op een nacht ziet ze een groep jongeren een moord plegen. De jongeren blijken schaduwjagers te zijn, die jacht maken op demonen. Clary kan de schaduwjagers zien omdat ze zelf ook een schaduwjager blijkt te zijn.

Deze film is gebaseerd op het boek van Cassandra Clare. Dit is het eerste deel van een succesvolle zesdelige boekenreeks.

Uit Spanje komt de film Una pistola en cada mano. Acht vrienden van in de veertig gaan allemaal op hetzelfde moment door een identiteitscrisis. Gelukkig hebben de acht mannen steun aan elkaar.

Regisseur Cesc Gay maakte eerder de film En la ciudad (In The City) waarin ook acht mensen worden gevolgd. De thema's van de films zijn dan ook vergelijkbaar.

Viramundo is een documentaire over "Gilberto Gil", een van de bekendste Braziliaanse muzikanten ter wereld. Naast muzikant was hij de eerste zwarte minister van Cultuur. In deze documentaire wordt hij gevolgd op zijn laatste wereldtournee.

"Pierre-Yves Borgeaud" maakte eerder een documentaire over de zanger Youssou N'Dour.

We sluiten af met de horrorfilm You're Next: Een familie viert vakantie in een afgelegen vakantiehuis. Dan worden ze opgeschrikt door een groep vreemde figuren met rare maskers en bijlen. Ze denken dat ze vermoord worden maar een gast van de familie ontpopt zich tot de grootste moordenaar van allemaal.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.