compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 29: nieuw in de bioscoop

Speelweek 29: nieuw in de bioscoop

Ondanks dat het zomer is komen er veel films uit: dat is een trend die we uit eerdere jaren niet kenden. De film van de week is Dawn of the Planet of the Apes.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De groep apen die in Rise of the Planet of the Apes door genetische experimenten snel evolueerde wordt steeds groter. De mensheid is bijna helemaal uitgestorven. De overlevenden komen echter in opstand tegen de apen. Een strijd over de dominantie van de aarde barst los.

Andy Serkis speelt de rol van Caesar, de leider van de apen. Hij gaf door middel van motion-capture technologie ook gestalte aan Smeagol in Lord of the Rings.

Dan een het vervolg op Planes: Planes: Fire & Rescue of in het Nederlands Planes 2: Redden & Blussen (NL): Wanneer de wereldberoemde Dusty leert dat zijn motor beschadigd is en dat hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen racen, maakt hij een ommekeer en gaat hij voor de brandweer werken.

De makers van de film hebben veel onderzoek gedaan naar brandweermannen. Zo hebben ze camera's op de helmen geplaatst om een beeld te krijgen van hun werk.

Nog een jeugdfilm: Casper & Emma (NL). Casper en Emma ontmoeten elkaar op school en worden direct vrienden. Hun knuffelbeesten, een leeuwtje en een konijn, worden ook vrienden. Op een dag zien Caspen en Emma een hond die ze mee naar huis willen nemen. De knuffel van Emma wordt jaloers en verstopt zich.

Casper en Emma is tevens een TV-serie. In Nederland wordt dit uitgezonden als onderdeel van KRO-kindertijd.

Fading Gigolo is een film van, met en door John Turturro. Murray, gespeeld door Woody Allen, is een boekenhandelaar met geldnood. Als een aantrekkelijke vrouw aan hem vraagt of hij geen man voor haar weet krijgt hij zijn vriend Fioravante zover om zich aan te bieden als gigolo waarbij Murray een percentage opstrijkt. Fioravante maakt carriere als gigolo maar dan wordt hij verliefd.

Voor Zwei Leben gaan we naar Duitsland: Katrine is tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren uit een Duitse soldaat en Noorse vrouw. Ze groeide op in weeshuis in Oost-Duitsland. Na de val van de muur spoort ze haar moeder op in Noorwegen. Een advocaat vraagt haar te getuigen tegen de Noorse staat maar Katrine heeft geen zin om in haar verleden te duiken.

Juliane Köhler was eerder te zien als Eva Braun in Der Untergang. Ook zagen we haar in Nowhere in Africa.

Dan Begin Again: De muziekproducent Dan, gespeeld door Mark Ruffalo, komt zonder werk te zitten. Als hij de jonge zangeres Gretta hoort spelen raakt hij geïnspireerd. Gretta maakt een moeilijke periode door en samen met Dan gaat ze de uitdaging aan om iets nieuws op poten te zetten. Met Mark Ruffalo en Keira Knightley.

Despair - Eine Reise ins Licht is een film van Rainer Werner Fassbinder en wordt nu opnieuw uitgebracht: Berlijn eind jaren '20. De Russische chocoladefabrikant Hermann Hermann wordt door de saaiheid van zijn burgerlijk bestaan tot wanhoop gedreven. Zijn fabriek floreert niet meer en zijn vrouw werkt hem steeds meer op zijn zenuwen. Hermann, die al lang geleerd heeft uit nood en angst een andere identiteit aan te nemen, begint zichzelf van buiten af te bekijken. In de werkloze Felix Weber ziet hij een dubbelganger, ook al lijkt deze niet eens op hem. Hij denkt door Weber te vermoorden diens identiteit aan te kunnen nemen. Op de vlucht voelt hij zich net als een acteur in een film. Of Hermann's uitbarsting van waanzin goed afloopt, blijft in de film een open vraag.

We sluiten af met Layla Fourie: Layla Fourie is een alleenstaande moeder in Zuid-Afrika. Ze krijgt een baan als polygrafist waarbij ze leugendetectortests moet afnemen. Het duurt echter niet lang voordat ze in deze omgeving zelf verdacht wordt van een misdrijf.

Deze film werd op het filmfestival van Berlijn genomineerd voor een Gouden Beer.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.