compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Mia Farrow

Mia Farrow

Mia Farrow: films, nieuws

 

Biografie van Mia Farrow

Mia Farrow werd in 1945 in Los Angeles geboren als dochter van de Australische regisseur John Farrow en Ierse actrice Maureen O'Sullivan. Ze bracht het grootste deel van haar jeugd in Beverly Hills door. Farrow maakte haar filmdebuut in 1947, in een film met haar moeder over beroemde moeders en hun kinderen.

Ze begon haar filmcarrière in de jaren zestig en verwierf bekendheid met haar rol in de opera 'Peyton Palace'. Haar eerste hoofdrol was in 1968 in Rosemary's Baby van Roman Polanski. Deze film is nog steeds een klassieke vertegenwoordiger van het horror genre. Mia Farrow won met haar hoofdrol veel prijzen, waaronder de Golden Globe Award for New Star of the Year Actress. Haar positie van hoofdrol actrice was gevestigd. In de jaren zeventig speelde ze in The Great Gatsby (1974), A Wedding (1978) en in de musicalversie van Peter Pan (1976).

In de jaren tachtig en negentig resulteerde Farrows relatie met regisseur Woody Allen in verschillende samenwerkingen op filmgebied. Enkele van deze films zijn Hannah and Her Sisters (1986), The Purple Rose of Cairo (1985), Broadway Danny Rose (1984) en Alice (1990). In de jaren negentig werkte ze minder omdat ze haar kinderen moest opvoeden. Toch speelde ze de hoofdrol in 'Widows'Peak' (1994) en 'Miami Rhapsody' (1995). Ze schreef ook een autobiografie in die periode. In de jaren daarop verscheen ze nog in The Omen (2006), The Ex (2007) en Be Kind Rewind (2008), samen met Jack Black.

Trivia over Mia Farrow

Mia Farrow is een zeer actieve UNICEF activiste. Ze maakt zich o.a. sterk voor de behandeling van kinder polio in Afrika.

Farrow overleefde zelf polio op haar negende.

Ze maakte dertien films samen met Woody Allen.

Mia Farrow In het nieuws

Deel van poster Woody Allen Documentary © 2012 Cannes Classics | imagine

Speculaties over stoppen Woody Allen

29-8-2018 Momenteel lijkt Woody Allen niet te werken aan een nieuw project. Dat is bijzonder aangezien de 82-jarige regisseur gemiddeld één film per jaar aflevert sinds de jaren '70. Speculaties doen de ronde dat de aantijgingen van zijn adoptiefdochter over misbruik hem tot een pauze dwingen.

Jennifer Lawrence in mother!, from Paramount Pictures and Protozoa Pictures., © 2017 Paramount Pictures. All rights reserved.

Recensie mother!

'Jennifer Lawrence is iets te gastvrij in mother!'

13-9-2017 Darren Aronofsky is een van de meest getalenteerde filmmakers van Hollywood. Het is dus niet vreemd dat er halsreikend naar zijn nieuwste film mother! werd uitgekeken. Op papier leek het verhaal immers de potentie te hebben om een moderne Rosemary’s Baby te worden. Maar toen de film op de filmfestivals van Venetië en Toronto werd vertoond, werd er door de pers vooral flink gelachen...

Woody Allen

Ronan Farrow: 'media niet kritisch naar Woody Allen'

12-5-2016 Ronan Farrow, de zoon van Mia Farrow en Woody Allen heeft felle kritiek geuit op hoe de media omgaat met zijn vader: volgens hem negeert de media het feit dat zijn zus Dylan Farrow zou zijn aangerand door Allen.

Laatste filmnieuws

Mia Farrow Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 9-2-1945
Mia Farrow speelde al op haar tweede haar eerste filmrol. Ze werd bekend door haar hoofdrol in Rosemary's Baby en speelde in veel films van regisseur Woody Allen.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

38 films in Eindhoven deze week

38 films in Eindhoven deze week38 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl