compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Maria Peters

Maria Peters

Maria Peters: films, nieuws

 

Biografie van Maria Peters

Maria Peters is een Nederlandse filmproducent, filmregisseur en scenarioschrijver. Ze is één van de grondleggers van de Shooting Star Filmcompany.

Na haar studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam ging ze naar de Nederlandse Filmacademie en studeerde daar in 1983 af met de korte speelfilm 'Alle vogels vliegen'.

Haar eerste film was "Tasjesdief" (1995), naar het gelijknamige kinderboek van Mieke van Hooft. Ze werkte vervolgens mij aan verschillende producties, zoals Abel, Honneponnetje en Orionnevel.

In 1987 richtte ze samen met haar man en regisseur en filmproducent Dave Schram en Hans Pos de filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany op.

Vervolgens regisseerde ze "Kruimeltje" (1999) en Pietje Bell (2002). In 2006 schreef ze het script voor Afblijven, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. In het jaar daarop volgde het script voor Timboektoe, gebaseerd op vier boeken van dezelfde auteur. Beide films werden geproduceerd door Shooting Star Filmcompany.

In 2011 heeft Peters succes met de verfilming van Sonny Boy.

Trivia over Maria Peters

Maria Peters heeft twee kinderen met haar man, regisseur en filmproducent, Dave Schram, Tessa Schram en Quinten Schram, die in meerdere films van hun hand spelen.

Maria Peters In het nieuws

Maria Peters (c) Arjo Frank

Maria Peters maakt film over Antonia Brico

Array

22-5-2017 Vandaag is bekend gemaakt dat Maria Peters een film gaat regisseren over Antonia Brico, de eerste vrouwelijke dirigent van de wereld.

Korte film van Maria Peters wint Amerikaanse prijs

Array

6-7-2015 De korte film Freeze van Maria Peters heeft een prijs gewonnen op het Hyart Film Festival in Amerika. De film won de prijs voor de beste korte komedie. De film zal dit jaar op meerdere internationale filmfestivals te zien zijn.

Producent Hans Pos overleden

Array

17-6-2014 Filmproducent Hans Pos is overleden. Hans Pos richtte samen met Dave Schram en Maria Peters de productiemaatschappij Shooting Star op en was daarmee verantwoordelijk voor films als Pietje Bell, Sonny Boy en Spijt!. Pos werd 56 jaar.

Première De Groeten van Mike in foto's

Array

12-12-2012 Afgelopen weekend ging De Groeten van Mike! in premiere. Onze fotograaf was daar natuurlijk bij. Door technische omstandigheden konden we de foto's niet eerder plaatsen maar nu heb je ze alsnog!

Filmset 'De Groeten van Mike!'

Vast in het ziekenhuis

Op de set van De Groeten van Mike

12-12-2012 De Groeten van Mike! is een nieuwe familiefilm van Maria Peters (Sonny Boy). Hoewel de film ernstige thema's heeft belooft het toch een vrolijke kerstfilm te worden.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Maria Peters Feiten

producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 30-3-1958
Maria Peters is een Nederlandse filmproducent, filmregisseur en scenarioschrijver. Ze is één van de grondleggers van filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany. Films waaraan ze meewerkte zijn Tasjesdief, Kruimeltje, Pietje Bell en Afblijven

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

199 films in Amsterdam deze week

199 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 424 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl