compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 34: nieuw in de bioscoop

Speelweek 34: nieuw in de bioscoop

Films, films, films! Sinds jaar en dag zet BiosAgenda de nieuwste films voor je op een rij. Deze week komen er zeven nieuwe films uit. De film van de week is Magic in the Moonlight, de nieuwe film van Woody Allen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Magic in the Moonlight speelt zich af in het Zuid-Frankrijk van de jaren twintig. Een Engelsman (Colin Firth) doet onderzoek naar oplichterspraktijken. Dit brengt hem in een wereld voor dure herenhuizen, charmante vrouwen en cocktailjazz. Daar ontmoet hij (Emma Stone), die beweert een spiritueel medium te zijn en is ingehuurd door de rijke Catlegde familie.

Ben je een fan van de films van Woody Allen dan kan je hier met een gerust hart naar toe. Dit is de eerste keer dat we Emma Stone in een film van Woody Allen zien. Ze staat echter aangekondigd voor nog een toekomstige Woody Allen film.

Dan een film voor jongetjes van alle leeftijden: Ninja Turtles. De boosaardige Shredder heeft met zijn Foot Clan heel New York onder controle. In het riool ontwikkelen vier broers zich als de Teenage Mutant Ninja Turtles. Samen met verslaggever April O'Neil proberen zij Shredder te verslaan.

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn onderwerp geweest van meerdere films en TV-series. De laatste film, TMNT, stamt uit 2007. Door de nieuwe TV-serie zijn de schildpadden weer zeer populair. Megan Fox speelt de rol van April O'Neil.

We gaan verder met Cuban Fury: Bruce Garrett was op 13-jarige leeftijd al een talentvol salsadanser. Maar door een incident is hij al zijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt. 22 jaar later is hij helemaal uit vorm. Hij probeert een comeback te maken en tegelijk indruk te maken op de mooie Julia, zijn baas.

Hoofdrolspeler Nick Frost zien we vaak samen met Simon Pegg in films zoals Paul en Hot Fuzz. Nick Frost speelde ook in Attack the Block.

De Overgave is gebaseerd op de Overgave van Floor, een boek dat wordt gezien als het Nederlandse antwoord op Fifty Shades of Grey. Beide boeken spelen in de film een belangrijke rol.

Eva is een jonge vrouw die door acteur Tim wordt gevraagd in een film te spelen. Er is echter nog geen script maar de film wordt gebaseerd op het boek De Overgave van Floor. In hun zoektocht naar hoe ze de film willen gaan spelen komen Eva en Tim in een onstuimige relatie terecht.

Voor Club Sándwich gaan we naar Mexico. Paloma is 35 en gaat met haar vijftienjarige zoon Hector op vakantie. Hector ontmoet daar Jazmin met wie hij zijn eerste seksuele ervaringen deelt. Paloma heeft het er door de bijzondere band met haar zoon moeilijk mee om haar zoon los te laten

Deze film draaide eerder op meerdere filmfestivals van waaronder het filmfestival van Rotterdam.

Horrorliefhebbers moeten naar The Damned: Een man reist met zijn nieuwe verloofde naar Colombia om zijn dochter op te halen. Hun auto crasht en ze vragen onderdak bij een oud lanshuis. De eigenaar blijkt een jong meisje gevangen te houden in de kelder. Ze besluiten haar vrij te laten maar dit heeft grote consequenties.

We sluiten af met Never A Dull Moment. Een documentaire over het wonderlijke leven van Sam Waagenaar, die als publicist, acteur en operazanger werkte. Als oorlogscorrespondent maakt hij de bevrijding van Parijs en Auschwitz mee. Later ontwikkelt hij zich tot fotograaf.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.