compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Weight of Water

The Weight of Water

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

filmhuis

Pitch van The Weight of Water
De kust van New Hampshire. De moord op twee vrouwen in 1873 inspireert een fotojournalist en haar echtgenoot om foto's te nemen van de plaats van het delict. Dan ontdekken ze een ooggetuige, en heden en verleden lijken met elkaar te versmelten.
Delen op facebook
The Weight of Water
Nederlandse première: 15-5-2002
Frankrijk, Verenigde Staten, 2000, 113 min,
bijzonderheden over The Weight of Water
Gebaseerd op een echte dubbele moord op op het eiland Smuttynose (Isles of Shoal) op 6 maart 1873. Genomineerd voor een Gouden Zeeschelp tijdens de San Sebastián International Film Festival.
Aanloop van The Weight of Water
Kathryn Bigelow regisseerde o.a. de sci-fi film Strange Days en de sci-fi tv-serie 'Wild Palms'.
Catherine McCormack, die beroemder is geworden als de vriendin van Joseph Fiennes, acteerde eerder o.a. in Braveheart, "Dangerous Beauty" en Shadow of the Vampire.
De Engelse theater- en filmactrice Katrin Cartlidge overleed in 2002 op 41-jarige leeftijd ten gevolge van een longontsteking. Cartlidge stond bekend als een vurige actrice die alleen wilde werken 'met regisseurs die iets te vertellen hebben'. Ze liet zich bij haar keuze voor rollen dan ook vaak leiden door bewondering voor een bepaalde regisseur. Daarom speelde ze in drie films van Mike Leigh, waaronder Naked (1993) en Career Girls (1997). Daarnaast heeft ze zich verbonden aan een aantal debuutfilms, zoals het met prijzen overladen No Man's Land (2001) van Danis Tanovic.
BioscoopAgenda van The Weight of Water

The Weight of Water in de bioscoop