compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Loren en Bocelli openen filmfestival Rome

Loren en Bocelli openen filmfestival Rome

Jong filmfestival toont 140 films

Veel Italiaanse en internationale sterren bewandelden gisteren de rode loper in Rome, waar de tweede editie van het filmfestival van start ging. Het jonge festival heeft zicht in korte tijd tussen de belangrijkste festivals in de wereld weten te scharen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Tijdens het 'Festa Internazionale di Roma' staan acteurs centraal. Ieder jaar wordt een acteur bekroond voor zijn of haar bijdrage op filmgebied en wordt een speciaal retrospectief met films uit het oeuvre van de acteur getoond. Vorig jaar won Sean Connery de bijzondere prijs. Dit jaar staat Sophia Loren centraal. Nadat sterren als Francis Ford Coppola, Tom Cruise en Sean Penn hun entree hadden gemaakt werd de Italiaanse actrice geëerd met de IMAIE Acting Award. Ze ontving een staande ovatie van de aanwezigen.

Na de uitreiking zong de populaire klassieke zanger Andrea Bocelli een keur aan aria's van Puccini, Rossini en Verdi, die ook gebruikt werden in onder meer A Clockwork Orange en Analyze This.

Openingsfilm van het festival is Elizabeth: The Golden Age, het vervolg op Elizabeth (1998). De film beleeft zijn internationale première in Rome. Hoofdrolspeelster Cate Blanchett, die door de critici gelauwerd werd voor haar rol in de film, was op de rode loper aanwezig. Andere internationale premières tijdens het festival zijn Noise van Henry Bean, Silk van Francçois Girard en Into the Wild van Sean Penn.

14 films dingen tijdens het festival mee naar de Marco Aurelio prijs voor beste film, de speciale juryprijs en prijzen voor beste acteur en actrice. Het festival duurt tot 27 oktober.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.