compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Sean Connery

Sean Connery

Sean Connery: films, nieuws

 

Biografie van Sean Connery

Sean Connery werd geboren te Edinburgh. Na zijn schoolperiode werkte hij korte tijd als melkman. Daarna ging hij in het Britse leger maar werd daar ontslagen op grond van medische redenen. Vervolgens had hij nog diverse kleine baantjes alvorens hij in 1953 deelnam aan de Mr. Universe wedstrijd. Hoewel hij deze niet won, kreeg hij de tip om zich in te schrijven voor audities waardoor hij in de film en TV-wereld rolde.

Al in 1954 had Sean Connery zijn eerste kleine filmrol te pakken in "Let's Make Up". In de daarop volgende jaren speelde hij nog in meer dan tien verschillende films totdat hij in 1962 voor het eerst de legendarische James Bond speelde in Dr. No. Connery zou hiermee altijd bekend blijven staan als de eerste Bond in de filmgeschiedenis. Hij speelde de 007 agent tot en met 1971 waarna hij werd opgevolg door Roger Moore.

Sean Connery speelde na zijn Bond-periode nog in diverse legendarische films zoals Indiana Jones and the Last Crusade (1989), en The Rock (1996). Bovendien won hij in 1988 een Oscar voor zijn rol in The Untouchables.

De meest recente film waarin Connery verscheen was The League of Extraordinary Gentlemen in 2003.

Trivia over Sean Connery

Werd in diverse lijsten opgenomen als een van de grootste acteurs allertijden en bovendien mooiste en meest sexy man.

Sean Connery In het nieuws

Sean Connery in League of Ordinary Gentlemen

Sean Connery (90) overleden

31-10-2020 De Schotse acteur Sean Connery — vooral bekend om zijn vertolking van James Bond, de eerste die de rol op het witte doek bracht en in zeven van de spionagethrillers verscheen — is overleden, heeft zijn familie bekend gemaakt.

Spectre recensie

'Alles wat je nodig hebt'

28-10-2015 Met Spectre zijn we toegekomen aan alweer de 24e James Bond-film. Als een filmreeks zo lang bestaat dan heeft iedereen daar zo zijn eigen verwachtingen van. In deze recensie kijken of dit allemaal kan worden ingelost.

TV-tip: The Rock, 20:30 Veronica

6-1-2015 Als een doorgedraaide generaal niet binnen 2 dagen 100 miljoen dollar krijgt, zal hij San Francisco vernietigen. Twee mannen moeten deze gek aanpakken. Met Sean Connery en Nicolas Cage.

Vierde delen Bourne, Indy en Jurassic komen eraan

Frank Marshall kondigt verdere vervolgen aan

7-12-2007 Shrek the Third, Spider-Man 3, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest; 2007 was het jaar waarin van veel filmseries het derde deel uitbracht werd. Producent Frank Marshall kondigde in een gesprek met Comingsoon.net een aantal vierde delen aan.

Loren en Bocelli openen filmfestival Rome

Jong filmfestival toont 140 films

19-10-2007 Veel Italiaanse en internationale sterren bewandelden gisteren de rode loper in Rome, waar de tweede editie van het filmfestival van start ging. Het jonge festival heeft zicht in korte tijd tussen de belangrijkste festivals in de wereld weten te scharen.

Laatste filmnieuws

Sean Connery Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 25-8-1930, overleden 31-10-2020
Sean Connery is een Britse acteur die met name legendarisch werd door zijn rol als geheim agent James Bond. Hij speelde daarna nog onder meer in Indiana Jones and the Last Crusade en The Rock.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

75 films in Eindhoven deze week

75 films in Eindhoven deze week75 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl