compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Day-Lewis en Christie winnaars SAG-Awards

Day-Lewis en Christie winnaars SAG-Awards

No Country For Old Men beste film

29-1-2008 Voor de veertiende keer werden afgelopen weekend de onderscheidingen van het acteursgilde, de Screen Actors Guild Awards, uitgereikt. De ceremonie werd in tegenstelling tot andere prijzengala's dit maal niet gehinderd door de schrijversstaking, die nog altijd gaande is.

Delen op facebook

De misdaadthriller No Country for Old Men, die vorige week door de regisseursbond uitgeroepen werd tot beste film, werd ook door de acteurs bekroond met de onderscheiding voor beste film. Nauwkeuriger gezegd won de film de SAG-Award voor beste cast, aangezien de prijzen uiteraard specifiek gericht zijn op acteurs. Javier Bardem kreeg voor zijn bijrol in dezelfde film een onderscheiding.

Voor Daniel Day-Lewis kan het prijzenseizoen niet meer kapot. Hij won al de Golden Globe voor beste acteur en werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in There Will Be Blood. Ook het acteursgilde wees de 50-jarige Engelsman aan als beste acteur. Day-Lewis droeg zijn prijs op aan Heath Ledger, die afgelopen maand overleed.

Bij de dames ging de onderscheiding voor beste actrice naar Julie Christie voor haar rol in Away from Her. De beste vrouwelijke bijrol was van Ruby Dee in American Gangster. Ook het stuntteam van The Bourne Ultimatum bekroond met een SAG-Award.

Naast onderscheidingen op filmgebied werden ook acteurs uit televisieseries gelauwerd. Hierbij wonnen 'The Sopranos' (beste cast in een dramaserie) en 'The Office' (beste cast in een komedie) de meest prestigieuze prijzen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.