compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Brad Pitt in verfilming Odyssee

Brad Pitt in verfilming Odyssee

Warner Bros verfilmt meesterwerk Homerus

Na de verfilming van de Ilias van Homerus in Troy gaan Warner Bros en Brad Pitt nu samenwerken aan The Odyssey, een verfilming van het andere meesterwerk van de Griekse dichter.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Warner Bros en Brad Pitt gaan samenwerken aan een filmversie van The Odyssey van de Griekse dichter Homerus. Brad Pitt speelde in 2004 de hoofdrol in Troy, de verfilming van de Ilias. Voor de regie is George Miller gevraagd.

Gepland is dat Brad Pitt wederom de hoofdrol zal vervullen. Zijn productiebedrijf Plan B wordt gebruikt voor de productie van de film. Zowel de Ilias als de Odyssee gaan over de Trojaanse oorlog. De Ilias ging over het Paard van Troje, de list van Odysseus, de Odyssee doet verslag van de lange thuisreis die Odysseus moet ondernemen na de Trojaanse oorlog. Hij wordt tijdens de reis lastig gevallen door allerlei obstakels, van boze goden tot cyclopen en zware weersomstandigheden.

Troy werd geregisseerd door David Benioff, bekend van The Kite Runner en 25th Hour. George Miller, de regisseur van het geplande The Odyssey, maakte eerder de futuristische film Mad Max en de animatiefilm Happy Feet. Er gaan geruchten over een futuristische setting van The Odyssey, in de sporen van Mad Max dus.

In het verleden zijn er verschillende tv-films en -series van de Odyssee uitgekomen, waaronder de tv-film van "Andrie Konchalovsky" uit 1997 en de serie van "Warren Easton" uit 1992.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.