compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 42

Deze week in première: speelweek 42

Het is in grote delen van het land herstvakantie! Tradiotioneel altijd een mooi moment om een te film te pakken. Er komen er deze week acht uit en je kan eigenlijk niet mis kiezen deze week.

Delen op facebook
Setbezoek aan de Marathon.
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is De Marathon. Mensen die ons bezoek aan de set hebben gezien weten al een beetje waar die over gaat: Een groep mannen van middelbare leeftijd werken allen bij een garage die in de financiële problemen zit. Om de garage te redden doen ze mee aan de marathon van Rotterdam terwijl ze gesponsord worden door een mysterieuze Egyptenaar.

Dan Beasts of the Southern Wild, de openingsfilm van Film By The Sea: De zesjarige Hushpuppy woont met haar alcoholistische vader in het moerasgebied ten zuiden van Louisiana. Dit gebied is slechts een storm verwijderd van destructie. Hushpuppy verlaat haar huis op zoek naar haar moeder.

Tim Burton zit eigenlijk nooit stil en heeft weer een nieuwe film: Frankenweenie. Victor speelt graag met zijn hondje Sparky. Als Sparky wordt aangereden en doodgaat weet Victor hem tot leven te brengen. Als Sparky ontsnapt creert hij een grote chaos in de stad. Tim Burton maakte deze remake van zijn eigen korte film uit 1984.

Killing Them Softly ging eerder door het leven als Cogan's Trade, net zoals het boek van George V. Higgins waar de film op gebaseerd is. Jackie Cogan is een enforcer, zo iemand die binnen komt zonder kloppen. Hij onderzoekt een roofoverval die plaatsvond bij een pot poker georganiseerd door de maffia. Met Brad Pitt als Jackie Cogan.

Asterix & Obelix bij de Britten (NL) is alweer de vierde live-action film van Asterix en Obelix. De eerste was Asterix & Obelix: Missie Cleopatra uit 1999. De Romeinen zijn Groot-Britannie binnen gevallen en de Britten blijken al snel kansloos tegen het Romeinse leger. Ze roepen de hulp van Galliers Asterix en Obelix in. Samen met Hippix, het lastige neefje van de baas, schieten ze te hulp.

Arash is in A Respectable Family een Iraniër die in het Westen leeft. Voor zijn werk keert hij terug naar Chiraz, waar zijn moeder woont. Daar raakt hij verstrikt in de intriges van zijn familie. Als zijn vader overlijdt moet Arash drastische keuzes maken. De Iraanse titel van de film is Yek Khanévadéh-e Mohtaram.

End of Watch gaat over de politieagenten Mike en Brian. Naast collega's zijn het ook beste vrienden. We leren ze kennen via het filmproject dat Brian aan het maken is. Door hun harde politieoptreden worden ze het doelwit van een drugsbende. Van de schrijver van Training Day.

The Domino Effect won op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste Regie. Wat gebeurt er als de economie instort? Deze film portretteert mensen die allemaal geraakt worden door de financiële crisis. Omdat de crisis wereldwijd is, is iedereen meer met elkaar verbonden dan men zou denken. Deze film werd al tijden geleden aangekondigd. De film werd in 2009 opgenomen. Er zijn in de tussentijd meerdere releasedata bekend gemaakt maar de film werd steeds uitgesteld. Nu is de film dan eindelijk te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.