compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Babylon

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Babylon

Brad Pitt (Jack Conrad) en Diego Calva (Manny Torres)

Brad Pitt (Jack Conrad) en Diego Calva (Manny Torres)

Delen op facebook
Babylon
Nederlandse première: 19-1-2023
Verenigde Staten, 2022, 188 min,

In Babylon wordt de opkomst en ondergang van meerdere personages belicht - met buitensporige ambitie in een wereld van buitensporige overdaad - tijdens een tijdperk van ongebreidelde decadentie en verdorvenheid in het vroege Hollywood. Vlak voordat geluid zijn intrede in de wereld van de 'stille film' doet, lijkt Hollywood een waar paradijs voor talent.

Bekijk bij:

Babylon trailer en bijzonderheden

De personages in deze film zijn gebaseerd opbestaande hoofdrolspelers in Hollywood, zoals Jack Conrad, het personage gespeeld door Brad Pitt, lijkt gebaseerd te zijn op John Gilbert. Gilbert was een van de leidende MGM-sterren van de jaren 1920, maar de innovatie van talkies onthulde voor velen een schijnbare discrepantie tussen zijn zachte stem en zijn onstuimige personage op het scherm. Nellie, het personage gespeeld door Margot Robbie, is genspireerd door de onstuimige Clara Bow, die de Verenigde Staten schokte door open te zijn over haar seksuele verlangens.

Trailer van BabylonBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Babylonhttps://i1.ytimg.com/vi/rIO03sAymrY/hqdefault.jpg2022-11-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Damien Chazelle regisseerde eerder First Man (2018), 10 Cloverfield Lane (2016), La La Land (2016) en Whiplash (2014).

Films over de filmindustrie doen het altijd goed, zo was er recentelijk
"Once Upon a Time in Hollywood" (2019) en daarvoor opvallend populaire titels als The Disaster Artist (2017), The Artist (2011), The Aviator (2004), Get Shorty (1995) en The Player (1992).

Babylon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Babylon in de bioscoop

Wil je Babylon zien? Koop of huur de film hier:Het is een gouden tijd in Hollywood, aan ambities geen gebrek en de bomen lijken tot de hemel te groeien, maar een technische ontwikkeling doet haar intrede en alle zekerheden gaan schuiven.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrol, is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. Ook o.a. Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart spelen in deze film over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

Productiemaatschappij: Marc Platt Productions, Material Pictures, Paramount Pictures (presents)

Cast & Regisseur

Brad Pitt

Jack Conrad
Margot Robbie

Nellie LaRoy
Jean Smart

Elinor St. John
Diego Calva

Manny Torres
Li Jun Li

Lady Fay Zhu