compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

Blonde

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch

In Blonde is actrice Norma Jean doorgebroken met haar personage Marilyn Monroe, maar wordt door het publiek en de studio's niet gezien als mens, maar als handelswaar. Ze gaat steeds meer aan onderdoor dat ze geen echte privéleven kan hebben en wordt op de been gehouden met aller drugs.
Delen op facebook
Blonde
Verenigde Staten, 2022, 167 min,

bijzonderheden

Deze film is gebaseerd op de roman Blonde uit 2000 van Joyce Carol Oates, een gefictionaliseerd verslag geïnspireerd op het leven van Marilyn Monroe, geen echte biografie.
Naast de blonde pruik droeg Ana de Armas ook blauwe contactlenzen en tandprotheses om meer op Marilyn Monroe te lijken. Ze is ook negen maanden bezig was om de stem en het Amerikaanse accent van Marilyn Monroe te perfectioneren. De Armas werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Andrew Dominik is bekend van Killing Them Softly (2012), "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" (2007) en Chopper (2000).

Blonde - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blonde in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Blonde zien? Koop of huur de film hier:Actrice Norma Jean merkt aan alles dat ze niet gezien wordt als mens, maar als haar creatie Marilyn Monroe. Ze lijdt steeds meer dat ze als handelswaar wordt ingezet.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Plan B Entertainment

Cast & Regisseur

Adrien Brody

The Playwright
Ana de Armas

Norma Jeane
Bobby Cannavale

Ex-Athlete
Tygh Runyan

Norma Jeane's Father