compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Cold Pursuit
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 27: deze week in première

Speelweek 27: deze week in première

3-7-2013 We zitten midden in de zomer maar er komen nog steeds elke week nieuwe films uit: deze week zijn het er vijf en de film van de week is Tula: The Revolt.

Delen op facebook

Tula is een slaaf op Curaçao en wordt steeds meer bewust van de ongelijkheid tussen zwart en wit. Hij wil via een vreedzame weg de slavernij afschaffen en wordt een held onder de slavernijbevolking. De Nederlandse onderdrukkers geven zich echter niet zomaar over.

Deze film is een grote internationale productie met Nederlandse en internationale acteurs. De film is voor het overgrote gedeelte op locatie opgenomen op en rond Curaçao.

Kapringen is een film van de makers van Jagten: Een vrachtschip wordt gekaapt door Somalische piraten. De bemanning wordt gevangen genomen en de kapers eisen losgeld. Dit is de start van een psychologisch spel tussen de kapers en de directeur van de vaarmaatschappij. Ze gaan in onderhandeling over een goede afloop.

Deze film draaide eerder op meerdere festivals en won de FIPRESCI prijs op het filmfestival van Thessaloniki.

World War Z is een film met in de hoofdrol Brad Pitt. Hij heeft de film geproduceerd met zijn productiemaatschappij.

De wereld is in oorlog met zombies, die regelmatig hele regeringen en ten val brengen. Gerry Lane (Pitt) werkt bij de VN en reist de hele wereld over om de zombieplaag te stoppen.

Tijdens opnames in Hongarije werden er wapens ingevlogen die als props moesten dienen: de producers van de film hadden de vergunningen echter niet goed geregeld waardoor de wapens in beslag werden genomen door de anti-terrorisme eenheid.

Dan Love and Honor: Dalton is soldaat in de Vietnamoorlog. Als zijn vriendin Jane het uitmaakt wil hij zo snel mogelijk naar huis. Zijn makker Mickey gaat met hem mee. Jane blijkt inmiddels bij een groep anti-oorlogsactivisten te wonen. Om daar geaccepteerd te worden zeggen de jongens dat ze zijn gedeserteerd. Het wordt echt complex als Mickey zijn hart verliest aan de mooie Candace.

Deze film stond eerder bekend onder de titel AWOL, wat een militaire afkoring is for Absent Without Leave.

We eindigen met Les Beaux Jours: Caroline is net met pensioen: haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Ze heeft echter niets om naar uit te kijken behalve eindeloze vrije tijd. Hoe gaat ze deze tijd vullen? Ze besluit een minnaar te nemen.

Deze film is gebaseerd op het boek Une jeune fille aux cheveux blancs, wat 'een meisje met wit haar' betekent.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.