compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman: films, nieuws

 

Biografie van Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman werd in 1967 in New York geboren als zoon van een advocaat en een rechter. Hij behaalde in 1989 zijn diploma aan de Theater School van New York. In 1991 maakte hij zijn filmdebuut in de Indische productie 'Triple Bogey on a Par Five Hole' in 1991. In 1997 brak Hoffman door met Boogie Nights. In 2002 kreeg hij de hoofdrol toebedeeld in Love Liza, waarvoor zijn broer, Gordy Hoffman, het script schreef. Hij onderscheidde zich door zeer gevarieerde rollen te spelen: een homoseksueel in Boogie Nights (1997), een eenzame loser in Happiness (1998), een verwende rijke stinkerd in The Talented Mr. Ripley (1999), een verzorgende verpleger in Magnolia (1999), enz.

Hoffman kreeg zijn eerste Emmy Award nominatie voor de miniserie 'Empire Falls' (2005). In datzelfde jaar werd zijn vertolking van schrijver Truman Capote in Capote zeer goed gewaardeerd. Hij won o.a. een Academy Award en een Golden Globe voor deze rol. In 2007 werd hij genomineerd voor de Golden Globe voor zijn rol in Charlie Wilson's War.

Naast filmwerk heeft Hoffman ook veel in theaterstukken opgetreden, waarvoor hij twee keer is genomineerd voor de Tony Award. Hij is co-artistieke regisseur van New York City's LAByrinth Theater Company, samen met acteur John Ortiz.

Trivia over Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman heeft in bijna alle films van regisseur Paul Thomas Anderson gespeeld, waaronder Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love en Capote.

Hoffman won 23 prijzen voor zijn vertolking van Truman Capote in Capote (2005).

Hij heeft twee kinderen met zijn vriendin Mimi O'Donnell.

Philip Seymour Hoffman In het nieuws

Jeff Bridges als 'The Dude' Lebowski (c) 1998

Big Lebowski-dag in meer dan 80 bioscopen

14-5-2018 Op maandag 14 mei is het precies 20 jaar geleden dat The Big Lebowski uitkwam. Om dit te vieren wordt de cultklassieker van de Coen-broertjes in meer dan 80 bioscopen vertoond tijdens 'The Dude Day'.

TV-tip: Capote, 20:40 op CANVAS

3-7-2015 Truman Capote doet voor zijn boek 'Cold Blood' onderzoek naar de moord op een familie uit Kansas. De schrijver ontwikkelt hierdoor een hechte band met Perry Smith, een van de moordenaars. Schitterende rol van Philip Seymour Hoffman.

Jennifer Lawrence in The Hunger Games (c) Independent Film

Speelweek 47: nieuw in de bioscoop

19-11-2014 De winter komt eraan en dat betekent dat er elke week meer films uit zullen gaan komen. Deze week zijn het er negen en de film van de week is de kraker The Hunger Games: Mockingjay - Part 1.

Philip Seymour Hoffman

Meerdere films van PSH in de bioscoop

4-2-2014 Het overlijden van Philip Seymour Hoffman was voor velen een grote schok: veel mensen vinden hem een van de beste acteurs van zijn generatie. Veel bioscopen hebben dan ook films van hem geprogrammeerd.

Philip Seymour Hoffman is The Master (c) A-film

Philip Seymour Hoffman overleden

2-2-2014 Diverse media melden dat acteur Philip Seymour Hoffman is overleden. Zijn lichaam is gevonden in een appartement in New York.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Philip Seymour Hoffman Feiten

acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 23-7-1967, overleden 2-2-2014
Philip Seymour Hoffman staat bekend om zijn veelzijdigheid. Hij begon met onderscheidende bijrollen in o.a. Magnolia en The Talented Mr. Ripley. In 2005 ontving hij veel onderscheidingen voor zijn vertolking van schrijver Truman Capote in Capote.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

97 films in Amsterdam deze week

97 films in Amsterdam deze week97 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl