compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 13: deze week in première

Speelweek 13: deze week in première

27-3-2013 Deze week is het een overvolle speelweek: maar liefst tien speelfilms! De film van de week is 21 and Over.

Delen op facebook

21 and Over is een film van de makers van The Hangover. Jon Lucas en Scott Moore schreven eerder het scenario voor die film en en maken nu hun regiedebuut.

De film gaat over Jeff Chang: hij haalt alleen maar hoge cijfers maar als hij 21 jaar oud wordt, wordt hij meegenomen door zijn vrienden. Ze gaan naar een legendarisch feest vol mooie vrouwen en veel alcohol.

The Croods is een animatiefilm uit de DreamWorks studio. Zij maakten eerder Shrek en Kung Fu Panda. De eerste familie uit de prehistorie woont samen in een grot. Als de grot wordt verwoest moeten ze noodgedwongen op ontdekkingsreis. De familie ontdekt het spectaculaire landschap en allerlei fantastische wezens.

De eerste versie van het script van de film werd geschreven door John Cleese.

We gaan verder A Late Quartet: Een wereldberoemd strijkkwartet komt in de problemen als het oudste lid van het kwartet getroffen wordt door de ziekte van Parkinson. In aanloop naar hun 25-jarig jubileumconcert lopen de gemoederen hoog op.

De hoofdrollen worden vertolkt door Philip Seymour Hoffman die we eerder zagen in het sterke The Master. Christopher Walken heeft zo'n grote carrière dat we niet eens weten waar we moeten beginnen met voorbeelden van zijn werk te noemen.

We blijven in de klassieke sferen met De Stem van de Meester. Dit is een documentaire over Oscar, een zangtalent die op jonge leefdtijd werd ontdekt. Als hij aan het conservatorium gaat studeren moet hij zich zien los te maken van zijn oude mentor om zo zijn eigen geluid te kunnen ontwikkelen.

In 2005 maakte documentairemaker Hester Overmars al een korte documentaire over de toen 17-jarige Oscar.

Inch'Allah is een Canadees/Franse productie over het Israelisch/Palestijnse conflict. Chloe is een Canadese arts die haar tijd verdeelt tussen haar werk van Ramallah en Jeruzalem. Ze raakt steeds meer verscheurd door de twee kanten van het conflict.

Deze film werd vijfmaal genomineerd voor vijf Canadian Screen Awards in 2013.

In 2009 zagen we voor het eerst een G.I. Joe film en nu is tijd voor het vervolg G.I. Joe: Retaliation. Het G.I. Joe team moet opnemen tegen hun aartsvijand Cobra. Maar dit keer zit ook de regering achter hen aan: zij willen het G.I. Joe team opheffen en elimineren. De film is ook in 3D te zien.

Dan de film Steekspel. Je hebt op deze website al meer over deze film kunnen lezen. Peter Blok speelt een zakenman wiens bedrijf achter zijn rug verkocht dreigt te worden. Ondertussen wordt hij achtervolgd door zijn verleden.

Stephenie Meyer schreef eerder de bekende Twilight-saga. De verfilming van haar boek The Host is nu ook een feit: De wereld wordt bezet door zogenaamde zielen: zij nemen het lichaam van mensen over.

Melanie's lichaam wordt overgenomen door Wanderer. Melanie komt echter in opstand en Wanderer's gedachten met opvattingen en herinneringen.

We gaan verder met The Repentant, ook bekend onder de titel El taaib. De jihadist Rachid besluit zijn wapens neer te leggen en zijn verleden achter zich te laten. Hij verruilt zijn bergdorpje voor een nieuwe leven als barman in de grote stad.
Apotheker Lakhdar is verlaten door zijn vrouw Djamila. Als Rachid een bezoekje krijgt van Lakhdar, wordt hij geconfronteerd met zijn verleden. Ookal heeft Rachid amnestie gekregen voor zijn daden, zo makkelijk komt hij niet weg met wat hij Lakhdar en Djamila aangedaan heeft.

We sluiten af met de familiefilm Yoko. Pia slaapt graag in haar boomhut. Op een dag vindt ze een vreemd wit wezentje; het is een witte yeti met magische krachten. Pia verstopt Yoko, zoals de yeti heet. De gemene Thor wil Yoko verkopen aan de dierentuin.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.