compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > John Cleese

John Cleese

John Cleese: films, nieuws

 

Biografie van John Cleese

Cleese werd in 1939 geboren in Weston-Super-Mare in Engeland. Zijn ouders stuurden hem ondanks hun niet zeer grote rijkdom naar privéscholen om hem toch goed onderwijs te geven. Hij werd op school vaak gepest door zijn lengte, maar wist zich staande te houden met humor. Al op vroege leeftijd was hij fan van de radio komedy show 'The Goon Show' met Peter Sellers, Spike Milligan en Harry Secombe. Hij begon teksten te schrijven en op te treden voor de Footlights groep toen hij rechten studeerde. Na zijn afstuderen begon John Cleese te schrijven voor de BBC en tourde met 'Cambridge Circus'.

Hij verscheen in televisieseries 'I'm Sorry I'll Read That Again', 'At Last the 1948 Show', 'The Frost Report' en 'Marty'. Daaruit ontstond vanzelf het bekende "Monty Python's Flying Circus" (1969-1974) met absurde zeer conceptuele humor. John Cleese werkte voor deze serie samen met Graham Chapman, Terry Gilliam, "Eric Idle, "Terry Jones" en "Michael Palin". Cleese verliet het gezelschap na drie intensieve seizoenen, maar bleef wel samenwerken met een aantal van de schrijvers. Hieruit ontstonden de films "Monthy Python and the Holy Grail", "Life of Brian", "Monthy Python Live at the Hollywood Bowl" en "The Meaning of Life". Hij verscheen met zijn vrouw "Connie Booth" in de televisieserie "Fawlty Towers" als een rare, absurdistische hoteleigenaar.

Cleese had ondertussen ook zijn eigen productiebedrijf opgericht, Video Arts, voor slimme zaken training films. Hij ging door met acteren, waaronder in het succesvolle "A Fish Called Wanda" en in James Bond films als de Q. In veel animatiefilms is zijn stem tevens terug te vinden.

Trivia over John Cleese

John Cleese kreeg de inspiratie voor Fawlty Towers door zijn bezoek aan een hotel met de Monthy Python schrijvers. De hotelmanager was de grofste man die hij ooit had ontmoet.

Eén van Cleeses favoriete televisieprogramma's is Disney's Dave the Barbarian.

Toen Cleese begon met acteren wilde hij een klassiek getrainde Shakespeare acteur worden.

John Cleese In het nieuws

Monty Python naar Leiden Film Festival

Array

11-9-2015 De volledige cast van Monty Python zal naar het Leiden Film Festival komen om daar de film Monty Python and the Holy Grail in te leiden. Die film bestaat veertig jaar.

Speelweek 13: deze week in première

Array

27-3-2013 Deze week is het een overvolle speelweek: maar liefst tien speelfilms! De film van de week is 21 and Over.

Ben Whishaw speelt Q in de nieuwe James Bond

Array

13-7-2012 Acteur Ben Whishaw gaat de rol van Q spelen in Skyfall, de nieuwe James Bond film.

(c) Monty Python

Nieuwe Monty Python op komst

Array

27-1-2012 Terry Jones, een van de leden van het Monty Python gezelschap, heeft bekend gemaakt dat er nieuwe Python film op komst is.

Grote namen voor vervolg Pink Panther

Sequel staat gepland voor release in 2009

10-8-2007 In 2006 werd de moderne remake van The Pink Panther uitgebracht met in de hoofdrol Steve Martin. De film was een mild succes en de cast voor het vervolg begint zich alweer te vormen.

Laatste filmnieuws

John Cleese Feiten

acteur, musicus, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 27-10-1939
John Cleese werd bekend door zijn grote bijdrage aan de Monthy Python films en series. Hij begon al op vroege leeftijd aan theater en televisieseries en werd naast eigen producties ook gecast voor films als James Bond en animatiefilms.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Eindhoven deze week

63 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 23:50 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl