compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Patrick Dempsey

Patrick Dempsey

Patrick Dempsey: films, nieuws

 

Biografie van Patrick Dempsey

Voordat Patrick Dempsey in tv-series en films verscheen, speelde hij in verschillende theaterproducties en danste en jongleerde hij in een show op MTV. Zijn eerste grote filmrol kreeg Dempsey toen hij eenentwintig was in de film "Can't Buy Me Love". Twee jaar later, in 1989, speelde hij de hoofdrol in de films Happy Hour en Loverboy, met actrice Kirstie Alley.

Dempsey's eerste grote televisierol was een terugkerende rol als een vriendje van Will in de komedie Will & Grace; vele tv-series en een tv-film over John F. Kennedy volgden. Daarnaast verscheen Dempsey in een stuk of dertig films. Zijn grootste rollen had hij in: Scream 3 (2000), Sweet Home Alabama (2002) en Enchanted (2007).

Het bekendst werd Dempsey echter door zijn rol als dokter Derek Shepherd in de tv-serie Grey's Anatomy.

Trivia over Patrick Dempsey

Patrick Dempsey werd toen hij vijftien was tweede bij de nationale jongleurs kampioenschappen; hij verloor van een kind dat later bij Cirque du Soleil ging.

Patrick Dempsey In het nieuws

Patrick Dempsey in Ushi film

12-4-2012 Wendy Van Dijk is een Ushi film aan het ontwikkelen. Ze heeft niemand minder dan Patrick Dempsey bereid gevonden een rol te spelen in de film.

Box Office Update - week 23/ 2008

Twee nieuwe binnenkomers op derde en zesde plaats

11-6-2008 Made of Honor en Il y a longtemps que je t'aime komen binnen op de derde en zesde plaats. Indiana Jones en What Happens in Vegas behouden hun eerste en tweede plaats.

Box Office Update - week 22/ 2008

Bijna geen verandering

3-6-2008 Erg weinig verandering deze week in de Box Office. De eerste zeven films behouden hun plaats. Eén nieuwkomer: All the Boys Love Mandy Lane op tiende plaats.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Patrick Dempsey Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 13-1-1966
Patrick Dempsey verscheen onder andere in: Scream 3, Sweet Home Alabama en Enchanted. De meeste mensen kennen hem echter van zijn glansrol als dokter Derek 'McDreamy' Sheperd in de tv-serie Grey's Anatomy.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

150 films in Amsterdam deze week

150 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl