compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Hilary Swank

Hilary Swank

Hilary Swank: films, nieuws

 

Biografie van Hilary Swank

Hilary Swank en Emmy Rossum in You're Not You
Hilary Swank en Emmy Rossum in You're Not You
Hilary Swank werd al op negenjarige leeftijd ontdekt. Ze speelde rolletjes in de toneelstukken 'Mowgli' en 'The Jungle Book'. In 1990 begon Hilary met acteren op professioneel niveau.

Ze kreeg een rol in de televisieserie Buffy the Vampire Slayer, maar brak door dankzij haar rol in The Next Karate Kid. Sindsdien is ze een veelgevraagd actrice.

Ze was te zien in onder meer Christopher Nolan's Insomnia naast Al Pacino en Robin Williams, in de thriller The Black Dahlia en het waargebeurde Freedom Writers. Voor zowel Boys Don't Cry als Million Dollar Baby won ze de Oscar voor beste actrice. Ze is daarmee de twee na jongste actrice deze Oscars al op zak heeft.

In 2007 is ze te zien in de horrorfilm The Reaping. Bovendien verschijnt ze opnieuw aan het einde van dat jaar in P.S. I Love You samen met Gerard Butler.

Trivia over Hilary Swank

Haar Oscarwinnende rol in Million Dollar Baby heeft ze deels te danken aan Sandra Bullock, die de rol aan zich voorbij liet gaan omdat ze het te druk had.

Hilary Swank In het nieuws

(c) DFW

Logan Lucky recensie

22-8-2017 Vier jaar nadat hij de filmwereld vaarwel zei, keert Steven Soderbergh terug naar het grote scherm met een aanstekelijke heist-komedie.

(c) Filmfreak

Nieuw in de bioscoop: kerstvakantie 2014

17-12-2014 Het is bijna kerst en de komende weken komen er maar liefst veertien films uit, waarvan dertien op 18 december. BiosAgenda.nl zet ze allemaal op een rij. De film van de week is What We Do in the Shadows.

Box Office Update - week 19 / 2007

Goede verdiensten met "Spider-Man 3" en "Mr. Bean's Holiday"

15-5-2007 Spider-Man 3 en Mr. Bean's Holiday voeren net als vorige week de lijst aan met best bezochte films in Nederland. De opbrengsten van Spider-Man 3 zijn zoals verwacht gigantisch: bijna twee miljoen euro na drie weken. Ook Mr. Bean's Holiday kan met bijna vier miljoen euro een succes genoemd worden.

Box Office Update - week 18 / 2007

Spider-Man 3 breekt records

9-5-2007 Net als elders in de wereld heeft Spider-Man 3 in Nederland een gigantisch aantal bezoekers getrokken in het openingsweekend. Zo'n 170000 bezoekers brachten 1,3 miljoen euro op. Mr. Bean's Holiday werd hierdoor voor het eerst sinds weken naar de tweede plaats in de Nederlandse Box Office verdrongen.

Box Office Update - week 10 / 2007

Oscarwinnaar Das Leben der Anderen goed bezocht

13-3-2007 Hoewel de Oscarwinnende film van Florian Henckel von Donnersmarck slechts in 22 zalen draait, wist Das Leben der Anderen zich goed te handhaven in de top 10 bestbezochte films. Met een gemiddelde opbrengst van bijna 5.000 euro per zaal was het zelfs de meest succesvolle film van het afgelopen weekend.

Laatste filmnieuws

Hilary Swank Feiten

Hilary Swank in The Resident
acteur, producent, stemacteur
Geboren 30-7-1974
Vanaf 1990 acteerde Hilary Swank op professioneel niveau. Ze brak door met verschillende TV-series en speelde vervolgens in grote films als Insomnia, Million Dollar Baby en Freedom Writers.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

85 films in Den Haag deze week

85 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 148 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl