compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 9-4 t/m 15-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith: films, nieuws

 

Biografie van Jada Pinkett Smith

The Women
Annette Bening, Eva Mendes en Jada Pinkett Smith in The Women
Jada Pinkett Smith is actief op veel gebieden. Ze is sinds 1990 actrice, in 2002 werd ze de singer-songwriter van de metal rock band Wicked Wisdom. Daarnaast heeft ze haar eigen productiebedrijf en kledinglijn en samen met haar man Will Smith leidt ze het Will and Jada Smith Family Foundation, een liefdadigheidsorganisatie. Als klap op de vuurpijl schreef ze in 2004 ook nog een kinderboek.

In 1990 verscheen Pinkett Smith voor het eerst op televisie in de series 'True Colors', 'Doogie Howser', 'M.D.' en '21 Jump Street'. Van 1991 tot 1993 speelde ze in de serie 'A Different World'. In hetzelfde jaar maakte ze haar filmdebuut in het drama "Menace II Society".

Met haar rol in The Nutty Professor in 1996 vergaarde ze internationale bekendheid. Daarop volgde 'If These Walls Could Talk', genomineerd voor meerdere Emmy Awards en een Golden Globe. In hetzelfde jaar speelde ze in Set It Off. Daarmee brak ze echt door en kreeg vervolgens rollen in Scream 2 (1997), 'Return to Paradise' (1998) en Ali (2001). Waarschijnlijk is Pinkett Smith het bekendst geworden om haar vertolking van Niobe in The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003). Ze werd genomineerd voor de Image Award for Outstanding Supporting Actress in a Motion Picture.

In de jaren na het Matrix succes speelde ze in de thriller Collateral, naast Tom Cruise en Jamie Foxx, het drama Reign Over Me (2007) en The Women (2008) van Diane English. Ze regisseerde zelf 'The Human Contract' (2008).

Trivia over Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith zat in de klas met zanger 'Tupac Shakur' op de Baltimore School of Arts. Ze raakten bevriend en maakten samen een videoclip.

Pinkett Smith is getrouwd met acteur en zanger Will Smith. Samen hebben ze twee kinderen.

Als kind speelde ze piano en deed ze aan tapdansen en ballet.

Jada Pinkett Smith In het nieuws

Cheryl Boone Isaacs

Academy-president reageert op 'witte' Oscars

19-1-2016 Toen de genomineerden voor de Oscars werden bekend gemaakt ontstond er al snel ophef over het gebrek aan etnische diversiteit bij de genomineerde acteurs en actrices. De president van de Academy, Cheryl Boone Isaacs, heeft nu gereageerd.

Laatste filmnieuws

Jada Pinkett Smith Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 18-9-1971
Jada Pinkett Smith doet zeer veel. Ze is actrice, bekend van The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Ze zingt en schrijft de teksten in de metal rock band Wicked Wisdom. Ze heeft haar eigen filmproductiebedrijf en kledinglijn, samen met ha

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+