compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Meg Ryan

Meg Ryan

Meg Ryan: films, nieuws

 

Biografie van Meg Ryan

Meg Ryan begon met acteren tijdens haar studie journalistiek, om wat bij te verdienen. Ze verscheen in een televisiereclame en had haar filmdebuut in 1981 in 'Rich and Famous'. Daarop volgde een rol in de televisieserie 'As the World Turns' van 1982 tot 1984. Ze had de smaak te pakken en verhuisde naar de serie 'Wildside'.

In 1986 speelde Ryan haar legendarische rol in Top Gun, met de beroemde oneliner 'take me to bed or lose me forever'. Ze speelde vervolgens twee keer met acteur Dennis Quaid, in 1987 in 'Innerspace' en een jaar later in Drona. Het stel trouwde in 1991.

In 1989 verscheen Ryan in de blockbuster When Harry Met Sally alweer met een legendarische scene, dit keer in het restaurant. Ze werd genominered voor de Golden Globe en de BAFTA.

Daarop volgden rollen naast Tom Hanks in Joe Versus the Volcano' en Sleepless in Seattle. Ryan probeerde vervolgens te breken met de romantische komedies en speelde een alcoholist in When a Man Loves a Woman (1994) en een kapitein tijdens de Golfoorlog in Courage Under Fire (1996). Al snel keerde ze terug naar haar bekende genre met haar rollen in French Kiss, You've Got Mail, Kate & Leopold. In 2003 deed ze nog een poging en had haar eerste naaktscene in In the Cut. De film was geen succes. Dan toch maar weer terug naar de 'grappige romantiek' met o.a. The Women in 2008.

Trivia over Meg Ryan

Meg Ryan is van 1991 tot 2000 getrouwd geweest met acteur Dennis Quaid. Samen hebben ze een zoon. Momenteel is ze een alleenstaande moeder met haar geadopteerde kind Daisy uit China.

Ryan is actief in de politiek. Ze maakt zich hard voor de democratische partij, vooral voor het milieubeleid.

'Meg Ryan' is een anagram van 'Germany'. Haar echte naam is Margaret Mary Emily Anne Hyra.

Meg Ryan In het nieuws

'Tom Hanks in regiedebuut Meg Ryan'

27-6-2014 Tom Hanks gaat misschien een rol spelen in het regiedebuut van Meg Ryan: Ithaca. Als dat zo is, dan is het de vierde keer dat de twee samen in een film te zien zijn. Ithaca is echter geen romkom zoals "Sleepless in Seatlle" maar een oorlogsfilm.

Meg Ryan gaat regisseren

Ryan wil debuteren met Into the Beautiful

6-4-2011 Actrice Meg Ryan gaat plaats nemen op de regisseursstoel. De blonde actrice gaat in september beginnen met de komische drama Into the Beautiful.

Box Office Update - week 47/ 2008

Madagascar 2 behaalt eerste plaats

25-11-2008 Madagacar 2 komt met meer dan een miljoen binnen op de eerste plaats. Quantum of Solace zakt naar de tweede en Body of Lies komt binnen op de derde plaats.

The Women in première in Leiden

Leids Film Festival sluit af met galapremière

2-11-2008 Het festival werd op vrouwelijke wijze afgesloten met de galapremière van The Women, het regiedebuut van Diane English. Op de rode loper waren uitsluiten BND'ers (Bekende Nederlandse Dames) welkom.

Laatste filmnieuws

Meg Ryan Feiten

acteur, producent, regisseur
Geboren 19-11-1961
Meg Ryan is een typische American sweetheart met haar blonde haren en blauwe ogen. Ze heeft dan ook in menig romantische komedies gespeeld. Hoogtepunten waren Top Gun, When Harry Met Sally en You've Got Mail.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+