compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Shirley

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksAngst

Pitch van Shirley

Elisabeth Moss (Shirley Jackson) en Odessa Young (Rose)

Elisabeth Moss (Shirley Jackson) en Odessa Young (Rose)

Delen op facebook
Shirley
Nederlandse première: 17-9-2020
Verenigde Staten, 2020, 107 min,

In Shirley is het 1964 wanneer literatuurcriticus en professor Stanley Edgar Hyman besluit één van zijn studenten in huis te nemen. Stanley's vrouw en schrijfster Shirley Jackson put nieuwe inspiratie voor haar volgend horror-roman met de komst van het jonge stel Fred en Rose. De lichtgelovige Rose wordt prooi in de demonische experimenten van de schrijfster. De nieuwsgierigheid vastberadenheid van Rose om achter het geheim van Shirley te komen, stelt haar steeds meer op de proef.

Bekijk bij:

CinemembermeJanevideoland

Shirley trailer en bijzonderheden

Naar het psychologische thriller Shirley: A Novel (2014) van roman- en korte verhalenschrijfster Susan Scarf Merrell, ze schreef eerder ook de roman A Member of the Family: A Novel (2001).

De vermiste student van Bennington College waar in de film wordt verwezen, was Paula Jean Welden, op 1 december 1946 verdween tijdens een wandeling over de Long Trail (vermont).

Trailer van ShirleyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Shirleyhttps://i1.ytimg.com/vi/FzXunweQD6Q/hqdefault.jpg2020-08-12
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Actrice en regisseur Josephine Decker debuteert internationaal met deze film als regisseur, haar eerdere drie films werden alleen in de VS uitgebracht en lieten zien dat zij een voorliefde heeft voor sinistere films, die relatief kort waren, met 103 minuten is dit haar langste film tot nu toe.
Elisabeth Moss is sinds haar doorbraak in de tv-serie Mad Men (2007-2015),en The Handmaid's Tale (2017) en haar rollen in Us (2019) en The Invisible Man (2020) gezien als één van de belangrijkste horrorsterren van dit moment.
Michael Stuhlbarg is een succesvol tv-acteur, die enkele succesvolle speelfilms heeft geacteerd als Arrival (2016), Call Me by Your Name (2017), The Shape of Water (2017) en The Post (2017).
Opkomende actrice Odessa Young is bekend van Assassination Nation (2018) en The Daughter (2015).

Shirley - Bioscopen, Tijden & Tickets

Shirley in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Shirley zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember videoland

De beroemde horrorschrijver Shirley Jackson (Elizabeth Moss) vindt inspiratie voor haar volgende boek nadat zij en haar man een jong stel hebben opgenomen als hulp in de huishouding.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én op zijn vrouw -de beruchte horror auteur Shirley Jackson- past. Hoewel Rose met afgrijzen het ongebruikelijke huishouden van het excentrieke koppel bijhoudt, ontstaat er toch een zeer bijzondere band tussen haar en Shirley. Een band die het huwelijk van het jonge koppel flink op de proef stelt…

Productiemaatschappij: Killer Films, Los Angeles Media Fund (LAMF), Mechanism Digital (Visual Effects)

Cast & Regisseur

Michael Stuhlbarg

Stanley Hyman
Elisabeth Moss

Shirley Jackson
Rosemary Howard

Faculty Wife (uncredited)