compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Obsessions

Obsessions

**1/200
Waardering: 2.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Obsessions

Delen op facebook
Obsessions
Nederlandse première: 20-6-2019
Nederland, West-Duitsland, 1969, 90 min,
Een digitale restauratie van een Hitchcockiaanse thriller naar een scenario van Pim de la Parra, Wim Verstappen en Martin Scorsese (!) die aan niet minder dan 64 landen werd verkocht.

Obsessions trailer

Trailer van ObsessionsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Obsessionshttps://i1.ytimg.com/vi/G_MqYKdQc7w/hqdefault.jpg2019-05-16

Synopsis distributeur

Een student in Amsterdam maakt bij het ophangen van een schilderij een gat in de muur van zijn kamer. Zijn nieuwsgierig wordt gepikkeld door de handelingen van zijn buurman, die dames ontvangt en drogeert. Samen met zijn verloofde, de journaliste Marina (Alexandra Stewart uit Truffauts La nuit américaine), onderzoekt de medisch student wat er zich allemaal voor geheimzinnigs in die kamer afspeelt, waarna de psychedelische thriller afkoerst op een schokkend einde.
Een 'sex and psycho-suspense mystery' noemde Pim de la Parra zijn eerste lange speelfilm, een Engelstalige, Nederlands-Duitse coproductie van Scorpio Films. De film is nu in een digitaal gerestaureerde versie te zien. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door Hitchcocks Oscargenomineerde Rear Window (1954). Voor het camerawerk contracteerde De la Parra Frans Bromet, die daarvoor slechts op 8- en 16mm had gedraaid. Hoewel de ontvangst in Nederland wat lauw was, verkocht Scorpio de rijkelijk met blote dames gestoffeerde thriller aan zo'n 65 landen. Vooral in Duitsland deed Besessen - Das Loch in der Wand het goed. Martin Scorsese, toen nog filmdocent aan de universiteit van New York, leverde een bijdrage aan het scenario.
Vooraf: Joop (NL, 1969, Pim de la Parra), waarin een onhandige man zijn laatste kans op een blijvende liefde verspeelt. De la Parra schoot deze komische korte film veertien dagen voor de première van Obsessions, als voorfilm (10').

Productiemaatschappij: Dieter Geissler Filmproduktion, Scorpio Film Productions

Cast & Regisseur

Tom van Beek

Joseph Edward Petrucci
Dieter Geissler

Nils Janssen
Fons Rademakers

Raoul Orlov

Nieuws over Obsessions