compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Obsessions

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Obsessions

Obsessions filmstill

Obsessions filmstill

Delen op facebook
Obsessions
Nederlandse première: 20-6-2019
Nederland, West-Duitsland, 1969, 90 min,

In Obsession ontdekt medicijnenstudent Nils een gat in de muur waarmee hij zijn buurman in de gaten kan houden, die lijkt op zijn beurt misbruik te maken van vrouwen. Nils begint een onderzoek en lijkt daarmee ook zijn vriendin een afgrond in te treken.

Obsessions trailer en bijzonderheden

De film is een duideljke knipoog naar het werk van Hitchcock met de verassende medewerking van de toen nog onbekende Martin Scorsese. Pim de la Parra wilde debuteren met een internationale film, liefst in het Engels zodat de film met ondertiteling vertoond zou worden, hij hoopte dat het publiek de thriller filmtaal beter kon begrijpen daardoor. De film was in Neerland geen groot succes, maar in Duitsland deed de film het opvallend goed, de beoogde verkoop aan de VS mislukte.
Eerste Duits-Nederlandse co-prodctie na WOII en eerste Engestalige Nederlandse speelfilm.
In 2018 wordt er een digitaal gerestaureerde versie van de film uitgebracht.

Trailer van ObsessionsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Obsessionshttps://i1.ytimg.com/vi/G_MqYKdQc7w/hqdefault.jpg2019-05-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Sopeelfilmdebuut van regisseur Pim de la Parra, die eerder als producent en scenarist werkte samenwerkte met regisseur Wim Verstappen aan onder meer de film "De Minder gelukkige terugkeer van Joszef Katus naar het land van Rembrandt" (1966) en Liefdesbekentenissen (1967).
De jonge Duitse acteur Dieter Geissler debuteert als co-producent bij deze film.
De Canadese actrice Alexandra Stewart had kort daarvoor de overstap gemaakt van Europa naar Hollywood en had al samen gespeeld met Warren Beatty in Mickey One (1965).
Een van de slachtoffers in de film wordt gespeeld door de Noorse actrice Vibeke Løkkeberg.
Speelfilmdebuut van de Amerikaanse Nederlander Donald Jones, toen vooral bekend van zijn tv-werk.
Filmregisseur Fons Rademakers acteert voor de tweede keer in een speelfilm, Rademakers had als speelfilmregsseur naam gemaakt met films als Dorp aan de Rivier (1958) - Oscar-nominatie voor beste buitenlandse film -, Makkers Staakt Uw Wild Geraas (1960), Het Mes (1961) en Als Twee Druppels Water (1963).

Obsessions - Bioscopen, Tijden & Tickets

Obsessions in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Obsessions zien? Koop of huur de film hier:Een medicijnenstudent raakt geobsedeerd door een gat in de muur in zijn kamer, totdat hij meent een misdaad gezien te hebben.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een digitale restauratie van een Hitchcockiaanse thriller naar een scenario van Pim de la Parra, Wim Verstappen en Martin Scorsese (!) die aan niet minder dan 64 landen werd verkocht.

Een student in Amsterdam maakt bij het ophangen van een schilderij een gat in de muur van zijn kamer. Zijn nieuwsgierig wordt gepikkeld door de handelingen van zijn buurman, die dames ontvangt en drogeert. Samen met zijn verloofde, de journaliste Marina (Alexandra Stewart uit Truffauts La nuit américaine), onderzoekt de medisch student wat er zich allemaal voor geheimzinnigs in die kamer afspeelt, waarna de psychedelische thriller afkoerst op een schokkend einde.
Een 'sex and psycho-suspense mystery' noemde Pim de la Parra zijn eerste lange speelfilm, een Engelstalige, Nederlands-Duitse coproductie van Scorpio Films. De film is nu in een digitaal gerestaureerde versie te zien. Voor het verhaal liet hij zich inspireren door Hitchcocks Oscargenomineerde Rear Window (1954). Voor het camerawerk contracteerde De la Parra Frans Bromet, die daarvoor slechts op 8- en 16mm had gedraaid. Hoewel de ontvangst in Nederland wat lauw was, verkocht Scorpio de rijkelijk met blote dames gestoffeerde thriller aan zo'n 65 landen. Vooral in Duitsland deed Besessen - Das Loch in der Wand het goed. Martin Scorsese, toen nog filmdocent aan de universiteit van New York, leverde een bijdrage aan het scenario.
Vooraf: Joop (NL, 1969, Pim de la Parra), waarin een onhandige man zijn laatste kans op een blijvende liefde verspeelt. De la Parra schoot deze komische korte film veertien dagen voor de première van Obsessions, als voorfilm (10').

Productiemaatschappij: Dieter Geissler Filmproduktion, Scorpio Film Productions

Cast & Regisseur

Tom van Beek

Joseph Edward Petrucci
Dieter Geissler

Nils Janssen
Fons Rademakers

Raoul Orlov

Nieuws over Obsessions