compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De la Parra over Obsessions
Eye witness report

De la Parra over Obsessions

Deel 1: Interview over zijn debuutfilm

BiosAgenda.nl sprak onlangs de gevierde regisseur Pim de la Parra. Zijn baanbrekende debuutfilm Obsessions uit 1969, is digitaal gerestaureerd en gaat weer in roulatie. De la Parra werd iconisch met het vermengen van veel bloot in zijn films.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Pim de la Parra debuteert niet in het Nederlands, maar met een Engelstalige film, die zeer Amerikaans uitziet en met wat in vakjargon heet met "high production value".

De la Parra is bijzonder ambitieus en kiest voor buitenlandse acteurs en voor de beste filmlui die hij kan vinden in Nederland. Zo helpt de toen nog onbekende Martin Scorsese met de script, maakt top-cameraman Jan de Bont de detail-opnames, maakt de componist van filmlegende Hitchcock, Bernard Herrmann de muziek en Mark Rust — op dat moment de beste filmeditor van Europa — monteert de film. Bijzonder is dat de toen nog piepjonge cameraman Frans Bromet, ook met deze film mag debuteren.

Ons interview met filmpionier Pim de la Parra werd een zeer geanimeerd gesprek waarbij thema's als Hitchcock, wereldbestormende ambities van de nieuwe garde en de slag om het publiek, de revue passeren.

We hebben besloten om ons interview in twee delen uit te brengen: deel 1 gaat over de film Obsessions (1969) en deel 2 over 'Filmen in de jaren '70'.

De film
Een digitale restauratie van een Hitchcockiaanse thriller naar een scenario van Pim de la Parra, Wim Verstappen en Martin Scorsese (!) die aan niet minder dan 64 landen werd verkocht.

De film draait weer, vanaf 20 juni 2019 in een select aantal Nederlandse bioscopen.

Binnenkort deel 2 van ons interview met Pim de la Parra.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.