compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Lazzaro felice

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Lazzaro felice

Delen op facebook
Lazzaro felice
Nederlandse première: 21-3-2019
Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, 2018, 125 min,

Een aardige Italiaanse boer en zijn familie worden enorm uitgebuit door een tabakbarones. Maar als hij de jonge nobelman Tancredi ontmoet besluiten ze er samen iets aan te doen.

Bekijk bij:

Cinemember

Lazzaro felice trailer en bijzonderheden

Alba Rohrwacher de zus van de regisseur speelt ook in de film. De film werd geproduceerd door Martin Scorsese. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR.

Trailer van Lazzaro feliceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lazzaro felicehttps://i1.ytimg.com/vi/JBpeb1sXgw0/hqdefault.jpg2019-01-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Alice Rohrwacher regisseerde ook "The Wonders" (2014) en Corpo celeste (2011).
Speelfilmdebuut van hoofdrolspeler Adriano Tardiolo.
David Bennent speelde ook in "The Summoning" (2016)

Lazzaro felice - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lazzaro felice in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Lazzaro Felice de derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme worden verenigd.

Op de grens van magie en realisme, temidden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, speelt het moderne sprookje Lazzaro Felice zich af. Plattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. Zij domineert het leven van de dorpelingen in Inviolata. De ontmoeting met Tancredi brengt Lazzaro zo van zijn stuk dat er een verschuiving in tijd en ruimte plaatsvindt. Ineens worden de dorpelingen het moderne stadsleven ingesleurd en komen erachter dat vrijheid en onafhankelijkheid ook niet zaligmakend zijn. Lazzaro Felice van regisseur Alice Rohrwacher (Le Meraviglie), werd geproduceerd door Martin Scorsese. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR.

Productiemaatschappij: Ad Vitam Production, Amka Films Productions, Arte France (in collaboration with), Centre National de la Cinématographie (CNC) (suppo, Fonds Eurimages du Conseil de l'Europe (support), Medienboard Berlin-Brandenburg (support), Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e de, Office Fédéral de la Culture (support), Pola Pandora Filmproduktions, Rai Cinema (in collaboration with), Regione Lazio (support), RSI-Radiotelevisione Svizzera (in collaboration wi, Tempesta

Cast & Regisseur

Nicoletta Braschi

Marchesa Alfonsina De Luna
Tommaso Ragno

Tancredi adulto
Lazzaro felice poster

Nieuws over Lazzaro felice