compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU

Goodfellas

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Goodfellas

Robert De Niro (Jimmy Conway) en Ray Liotta (Henry Hill)

Robert De Niro (Jimmy Conway) en Ray Liotta (Henry Hill)

Delen op facebook
Goodfellas
Nederlandse première: 6-7-2017
Verenigde Staten, 1990, 144 min,

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de mafia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de mafia om ook nog wat zaakjes heeft lopen en hij merkt dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde mafia wereld.

Bekijk bij:

NETFLIX

Goodfellas trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de roman 'Wiseguy' van Nicholas Pileggi, die zijn verhaal weer baseerde op waargebeurde feiten.
Joe Pesci kreeg voor zijn rol een Oscar voor 'Best Actor in a Supporting Role' (1991). Ook werd de film onderscheiden met vijf BAFTA's - de 'Britse Oscars' - waaronder die voor de beste film en regie (1991).

Trailer van GoodfellasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Goodfellashttps://i1.ytimg.com/vi/PTBRNXGQR9Q/hqdefault.jpg2017-06-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Martin Scorsese regisseerde o.a. ook Taxi Driver (1976), New York, New York (1977), Raging Bull (1980), The Color of Money (1986) en The Last Temptation of Christ (1988).

Goodfellas - Bioscopen, Tijden & Tickets

Goodfellas in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

In Goodfellas schopt een manusje-van-alles het tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in cokebestoven grootheidswaan.

Scorsese schetst de aantrekkingskracht van een criminele lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in de New Yorkse volksbuurt East Brooklyn. Henry Hill (Ray Liotta) werkt zich tussen 1955 en 1980 op van manusje-van-alles tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in cokebestoven grootheidswaan. Jimmy Conway (De Niro) waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen. Goodfellas is gebaseerd op Nicholas Pileggi’s bestseller ‘Wiseguy’, Henry Hills biografie. Net als in Mean Streets (1973) en Taxi Driver (1976) oogt Scorseses milieuschets bijna documentair. De maffia wordt niet verheerlijkt; de ‘goodfellas’ beoefenen hun vak als hobby en leven zich op zeer brute wijze uit. Conway: ‘That's the way. You don't take no shit from nobody.’ Zes Oscarnominaties waarvan één verzilverd, winnaar Zilveren Leeuw.

Productiemaatschappij: Warner Bros.

Cast & Regisseur

Robert De Niro

Jimmy Conway
Ray Liotta

Henry Hill
Joe Pesci

Tommy DeVito
Paul Sorvino

Paul Cicero

Nieuws over Goodfellas