compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Goodfellas

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Goodfellas

Robert De Niro (Jimmy Conway) en Ray Liotta (Henry Hill)

Robert De Niro (Jimmy Conway) en Ray Liotta (Henry Hill)

Delen op facebook
Goodfellas
Nederlandse première: 26-11-2020
Verenigde Staten, 1990, 145 min,

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de mafia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de mafia om ook nog wat zaakjes heeft lopen en hij merkt dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde mafia wereld.

Bekijk bij:

NETFLIXAmazon Prime Video

Goodfellas trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de roman 'Wiseguy' van Nicholas Pileggi, die zijn verhaal weer baseerde op waargebeurde feiten.
Joe Pesci kreeg voor zijn rol een Oscar voor 'Best Actor in a Supporting Role' (1991). Ook werd de film onderscheiden met vijf BAFTA's - de 'Britse Oscars' - waaronder die voor de beste film en regie (1991).

Trailer van GoodfellasBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Goodfellashttps://i1.ytimg.com/vi/LBW4_wLiNNI/hqdefault.jpg2020-10-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Martin Scorsese regisseerde o.a. ook Taxi Driver (1976), New York, New York (1977), Raging Bull (1980), The Color of Money (1986) en The Last Temptation of Christ (1988).

Synopsis distributeur

In Goodfellas schopt een manusje-van-alles het tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in cokebestoven grootheidswaan.

Jimmy (Robert De Niro), Tommy (Joe Pesci) en Henry (Ray Liotta) hebben veel met elkaar gemeen. Ze dragen dure maatpakken, verdienen bakken met geld en hebben een zwak voor mooie vrouwen. Ze zijn de zogenaamde ‘goodfellas’ ? de happy few die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York: de maffia. Maar laat je niet misleiden door hun goede manieren. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hel breekt los... De gangsterfilm Goodfellas, inmiddels een toonaangevende film in het genre, werd geregisseerd door Martin Scorsese, die ook het scenario schreef samen met Nicholas Pileggi. De film is gebaseerd op het boek “Wiseguy” van Pileggi. De hoofdrollen worden vertolkt door Robert de Niro als James Conway, Joe Pesci als Tommy DeVito en Ray Liotta als Henry Hill. Het gangsterepos Goodfellas keert vanaf 26 november 2020 terug in de Nederlandse bioscoop. Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film. Goodfellas ging op 2 november 1990 in Nederland in première. De film keert terug op het witte doek in de 4K-restauratie.

Productiemaatschappij: Warner Bros.

Cast & Regisseur

Robert De Niro

Jimmy Conway
Ray Liotta

Henry Hill
Joe Pesci

Tommy DeVito
Paul Sorvino

Paul Cicero

Nieuws over Goodfellas