compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone: films, nieuws

 

Biografie van Sylvester Stallone

Sylvester Stallone in Rambo: Last Blood
Sylvester Stallone in Rambo: Last Blood
Sylvester Stallone werd in 1946 geboren te New York met een beknelde gezichtszenuw waardoor hij een typerende spraakstijl ontwikkelde. Zijn eerste rol kreeg hij in een pornofilm. Vanaf de jaren zeventig werd hij vooral voor actiefilms gevraagd en ontwikkelde hij zich tot een actieheld.

De echte doorbraak voor Stallone werd zijn hoofdrol in Rocky (1976) waarvoor hij tevens de regie en het script verzorgde. In de loop der jaren volgde nog vijf Rocky-films waarvan Rocky Balboa (2006) de meest recente is.

De laatste jaren is Stallone ook actief als regisseur. Naast de laatste Rocky film regisseerde hij Rambo en The Expendables.

Trivia over Sylvester Stallone

Tijdens de opnames van Rocky IV werd Stallone zo hard geslagen door Dolph Lundgren dat hij vier dagen in het ziekenhuis moest doorbrengen.

Sylvester Stallone In het nieuws

Escape Plan krijgt een vervolg

13-3-2017 De actiefilm Escape Plan krijgt een vervolg. Sylvester Stallone zal hier terugkeren in tegenstelling tot Arnold Schwarzenegger. Inmiddels is ook Dave Bautista toegevoegd aan de cast.

Wie wint de Oscar in 2016?

25-2-2016 Dit weekend worden de Oscars weer uitgereikt: nog steeds de beroemdste filmprijs van het jaar. Voor BiosAgenda het moment eens te speculeren wie er gaat winnen. We kunnen hier volledig de mist in gaan maar we zullen zien!

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.  All Rights Reserved.

Speelweek 3: nu in de bioscoop

20-1-2016 Stampvol, zo kunnen we deze speelweek wel noemen. Er komen maar liefst twaalf nieuwe films uit. We hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Creed.

Oscars 2016 genomineerden bekend!

14-1-2016 Vandaag zijn alle genomineerden van de Oscars bekend gemaakt. The Revenant, Mad Max: Fury Road en The Martian zijn vaak genomineerd. The Revenant zelfs twaalf keer!

The Revenant wint 3 Golden Globes

11-1-2016 Tijdens de 73e editie van de Golden Globes gaat de film The Revenant er van door met de prijs voor beste dramafilm, beste acteur en beste regisseur. De film The Martian won in de categorie beste film in de categorie komedie of musical en beste acteur.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws

Sylvester Stallone Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 6-7-1946
Sylvester Stallone ontwikkelde zich tot actieheld. Zijn beroemdste personage is die uit Rocky.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+