compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Biopic Rocky Marciano in de planning

Biopic Rocky Marciano in de planning

MEGA films koopt rechten leven bokslegende

12-12-2007 : Filmliefhebbers zullen bij de naam Rocky eerder denken aan het personage van Sylvester Stallone. In de werkelijkheid leefde er ook een Rocky in de persoon van Rocky Marciano.

Delen op facebook

Marciano was actief in het boksen in de jaren '50. In 1952 wist hij het wereldkampioenschap in de categorie zwaargewicht te winnen. Hij behield de kampioenstitel in de jaren daarna en wist daarbij 49 gevechten op rij te winnen. 43 daarvan werden beslist met een knock-out.

In 1956 beëindigde Marciano zijn professionele bokscarrière. Hij werd hierdoor de enige bokser in de geschiedenis die met pensioen is gegaan zonder verslagen te worden. In '59 overwoog hij een comeback, maar zag hier toch vanaf.

Kort voor zijn dood in 1969 verleende Marciano zijn medewerking aan The Super Fight; een virtueel gevecht tussen hem en Muhammad Ali. De computer berekende welke bokslegende in theorie zou hebben gewonnen. Marciano trok hierbij aan het langste eind. De personages in Coming to America, een komedie met Eddie Murphy, zullen het hier niet mee eens geweest zijn. In de film worden de bokskwaliteiten van Marciano uitvoerig besproken.

MEGA films heeft nu de rechten voor de verfilming van het leven van Marciano gekocht van zijn familie. Het script wordt geschreven door debutant Terri Apple. De jongere broer van Marciano heeft exclusieve details over het leven van zijn broer verteld. De familie hoopt dat er de film een betere afspiegeling zal zijn dan de twee ongeautoriseerde films die eerder uitgebracht werden.

De productie van de film, die geleid wordt door Morris S. Levy, zal eind dit jaar van start gaan.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.