compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Stallone verfilmt leven Edgar Allan Poe

Stallone verfilmt leven Edgar Allan Poe

Viggo Mortensen in zicht voor hoofdrol

Nu Sylvester Stallone de opnames van "John Rambo IV" erop heeft zitten, kan hij zich richten op zijn volgende project. Het lijkt erop dat Sly zich gaat richten op de poëzie door het leven van de Amerikaanse dichter Edgar Allan Poe te verfilmen, dat meldt cinemablend.com.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het vierde deel uit de reeks Rambo-films zal op 24 januari in première gaan in Nederland. Het deel werd door Stallone zelf geregisseerd, geschreven en geproduceerd en natuurlijk speelt hij de hoofdrol. Nu de opnames afgerond zijn, zal hij afhankelijk van het succes van Rambo 4 besluiten of er een vijfde Rambo komt. In de tussentijd richt hij zich op een wat ingetogener project: de verfilming van het leven van Edgar Allan Poe.

Hoewel het project, getiteld Poe, tot nu toe nog moeilijk van de grond kwam, lijkt er schot in de zaak te zitten nu Sylvester Stallone heeft gesproken met Viggo Mortensen (The Lord of the Rings, Alatriste). Mortensen zou met wat kleine veranderingen in het script de rol van de 19de eeuwse dichter op zich willen nemen.

Edgar Allan Poe werd bekend om mysterieuze, donkere en onheilspellende verhalen en gedichten als 'The Tell-tale Heart', en 'The Raven'. Hij had een grote invloed op latere schrijven binnen het horor-, fantasie- en detective-genre.

Hoe de productie van Poe zal verlopen is moeilijk te voorspellen, zeker nu het schrijversgilde in Hollywood staakt. Het geeft Stallone in ieder geval alle gelegenheid om een goede cast te vinden voor de film.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.