compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger: films, nieuws

 

Biografie van Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in Total Recall (1990)
Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in Total Recall (1990)
Arnold Schwarzenegger werd in 1947 in een klein geïsoleerd dorpje in Oostenrijk geboren. Om toch een beetje toekomstperspectief te krijgen stortte hij zich op bodybuilding. Hij verhuisde op eenentwintig jarige leeftijd naar Amerika. Vanaf 1970 domineerde Schwarzenegger de bodybuilding sport en won veel prijzen.

Schwarzenegger wilde meer dan bodybuilden en debuteerde als 'Arnold Strong' in de low budget film Hercules in New York. Vervolgens castte Bob Rafelson hem voor "Stay Hungry" samen met Jeff Bridges en Sally Field. Hiervoor ontving Arnold een Golden Globe.

In 1982 kreeg Schwarzenegger dan de rol die hem op het lijf geschreven was: die van Conan the Barbarian. Daarop volgde de actie science fiction thriller The Terminator, waarin Schwarzenegger een niet tegen te houden roekeloos beest speelde. Met zijn rol in de komedie Twins naast Danny DeVito verwierf Arnold nieuwe fans, door zich van een andere kant te laten zien. Er volgden meer familie geörienteerde films, waaronder Junior (1994). The Terminator werd nog wel opgevolgd door Terminator 2: Judgment Day (1991) en Terminator 3: Rise of the Machines (2003).

In 2003 werd Schwarzenegger de gouverneur van Californië. In die tijd heeft hij niet tot nauwelijks meer in films gespeeld. Na zijn politieke carrière ging hij weer acteren. Zijn eerste hoofdrol was in The Last Stand.

Trivia over Arnold Schwarzenegger

Schwarzeneggers ex-vrouw Maria Shriver is een nicht van president van de voormalig president John F. Kennedy.

Hij won zeven keer de Mr Olympia titel voor zijn bodybuilding.

Hij groeide op in een huis zonder telefoon, koelkast en toilet.

Arnold Schwarzenegger In het nieuws

Beeld uit 'The Predator' (c) 2018

Allereerste trailer van The Predator (2018) online

11-5-2018 De eerste trailer voor de remake van de actie-klassieker The Predator is uitgebracht. De sci-fi-horror is geregisseerd door Shane Black en is gebaseerd op Predator (1987) met Arnold Schwarzenegger. Klik op 'meer' voor de trailer.

Escape Plan krijgt een vervolg

13-3-2017 De actiefilm Escape Plan krijgt een vervolg. Sylvester Stallone zal hier terugkeren in tegenstelling tot Arnold Schwarzenegger. Inmiddels is ook Dave Bautista toegevoegd aan de cast.

Emilia Clarke plays Sarah Connor and Arnold Schwarzenegger plays the Terminator in TERMINATOR GENISYS from Paramount Pictures and Skydance Productions., ? 2015 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

‘Volstrekte creatieve armoede’

8-7-2015 Soms komt er bij een BiosAgenda een recensie binnen die wat langer is dan anders. Soms worden er dan wat zinnetjes uit gehaald. Dat hebben we bij deze epic rant niet gedaan. Waarschuwing: lange recensie.

Speelweek 20: nieuw in de bioscoop

14-5-2014 Het is weer woensdag en de vaste lezers weten wat dit betekent: er komen nieuwe films in de bioscoop. Deze week zijn het er zeven. De film van de week is Godzilla die (natuurlijk) ook in 3D is te zien.

Jai Courtney toegevoegd aan Terminator-cast

20-2-2014 Acteur Jai Courtney is toegevoegd aan de reboot van de nieuwe Terminator film. Hij gaat de rol van Kyle Reese spelen. Veel details over de film zijn niet bekend. We weten wel dat Arnold Schwarzenegger in de film te zien zal zijn.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws

Arnold Schwarzenegger Feiten

Arnold Schwarzenegger in Total Recall (1990)
acteur, producent
Geboren 30-7-1947
Arnold Schwarzenegger begon als bodybuilder en werkte zichzelf omhoog in de filmwereld. Zijn rollen in The Terminator trilogie gaven hem de meeste bekendheid. In 2003 werd hij gouverneur van Californië.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

71 films in Eindhoven deze week

71 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl