compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 20: nieuw in de bioscoop

Speelweek 20: nieuw in de bioscoop

Het is weer woensdag en de vaste lezers weten wat dit betekent: er komen nieuwe films in de bioscoop. Deze week zijn het er zeven. De film van de week is Godzilla die (natuurlijk) ook in 3D is te zien.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Een enorme dinosaurus wordt per ongeluk tot leven gewekt door een groep wetenschappers. Het beest begint al snel alles om zich heen te verwoesten. Het beest neemt het later echter op tegen allerlei andere vreemde wezens.

Godzilla is onderdeel van de Japanse folklore en heeft alle talloze films en andere bewerkingen gehad. De allereerste film die er over gemaakt is stamt uit 1954.

Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Bryan Cranston. We kennen hem uit Drive en als Walter White in Breaking Bad.

Uit Nederland hebben we de bijzondere documentaire Zombie: The Resurrection of Tim Zom. Tim Zom, bijnaam Zombie, heeft nogal een zwaar verleden achter de rug. Hij staat echter op het punt door te breken als professioneel skateboarder. Zijn carriere brengt hem naar Amsterdam en Los Angeles. De mensen uit zijn omgeving vertellen ondertussen meer over Tim.

Regisseur Billy Pols is zelf ook jarenlang actief geweest als skateboarder. Eerder maakte hij de korte film Plank. Lees ook het interview met Billy Pols om meer te weten te komen over deze film.

Dan het Franse Supercondriaque: Roman Faubert is een man van 40 en heeft nooit een vrouw gehad. Het feit dat hij een hypochonder is helpt daar niet bij. Zijn enige vriend, Dr. Dimitri Zvenka denkt dat de oplossing voor zijn hypochondrie het zoeken van een vrouw is.

Hoofdrolspeler en regisseur Dany Boon is een Franse komiek met veel bekende films op zijn naam. Hij maakte eerder Bienvenue chez les Ch'tis en Rien à déclarer.

We blijven in de komische hoek met A Haunted House 2: Malcolm heeft de demonen verdreven van zijn ex-vriendin. Hij trekt nu met zijn nieuwe vriendin en haar kinderen in een huis. Dat huis wordt echter geteisterd door paranormale activiteiten.

De films die hier voornamelijk worden geparodieerd zijn Insidious, The Conjuring, Sinister en Paranormal Activity 4.

Fans van Arnold Schwarzenegger opgelet: hij is vanaf nu te zien in Sabotage: Leden van de Drug Enforcement Administration vallen een drugshuis binnen. Hun plan loopt echter geheel anders dan verwacht en een voor een sneuvelen er agenten.

Leuk detail: deze film heeft meerdere werktitels gehad. De film heet van origine Ten, daarna besloot Breacher om uiteindelijk uit te komen op Sabotage.

We gaan naar Italië voor de documentaire Sacro GRA: De GRA (Grande Raccordo Anulare) is de snelweg die rond Rome loopt. In deze documentaire worden gedurende twee jaar de onzichtbare werelden van dit gebied vastgelegd.

We sluiten af met La bande à Picasso: De bende van Picasso is een groep kunstenaars die zich in 1910 vestigt rondom Pablo Picasso. Onder de kunstenaars bevindt zich onder andere Gery Pieret, ook bekend als de Baron. Als de Mona Lisa wordt gestolen uit het Louvre wordt Pieret van de diefstal beschuldigd. Picasso moet getuigen.

Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen: in 1911 werd de Mona Lisa gestolen om pas jaren later terug gevonden te worden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.