compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Forest Whitaker

Forest Whitaker

Forest Whitaker: films, nieuws

 

Biografie van Forest Whitaker

Jennifer Hudson en Forest Whitaker in Respect
Jennifer Hudson en Forest Whitaker in Respect
Forest Whitaker begon zijn middelbare schoolcarrière met een football-studiebeurs. De atletische en stevig gebouwde jongen, richtte zijn pijlen echter als gauw op muziek en later op acteren.

Whitaker maakte zijn filmdebuut op zijn 21ste in de film Fast Times at Ridgemont High, waarin hij een football-speler speelt. Hij deed ervaring op in verschillende televisieseries, waaronder de epische televisiefilm 'North and South' over de burgeroorlog in de VS.

Zijn doorbraak kwam met de film The Color of Money, waarna hij speelde in grote producties als Platoon, Stakeout en Good Morning, Vietnam. Hij vestigde zijn naam definitief dankzij zijn rol in Clint Eastwood's Bird waarin hij in de huid van de Jazzmusicus Charlie Parker kroop. Voor deze rol ontving Whitaker een Golden Globe-nominatie en de prijs voor beste acteur op het filmfestival in Cannes.

Hoewel Whitaker bekend werd als de 'vriendelijke reus', speelde hij ook personages met een donkerder karakter. Hij was te zien in o.m. Prêt-à-Porter, Species, en het dubieuze Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000.

Voor zijn rol als de Ugandese dictator Idi Amin in The Last King of Scotland werd Whitaker genomineerd voor een Oscar: Beste Acteur in een hoofdrol, die hij ook won, als vierde zwarte Amerikaanse acteur in de geschiedenis.

Trivia over Forest Whitaker

Op 16 april 2007 kreeg Whitaker een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Forest Whitaker In het nieuws

TV-tip: The Last King of Scotland, 21:05, CANVAS

12-2-2016 Een jonge net afgestudeerde dokter uit Schotland komt terecht in het Oeganda van de jaren '70. In plaats van het helpen van de armen, komt hij de charismatische dictator Idi Amin tegen, die zijn leven voor altijd verandert. Met Forest Whitaker.

'Forest Whitaker in Taken 3'

31-1-2014 Hoewel Taken 2 tegenviel ten opzichte van de eerste film komt er toch een derde deel. Liam Neeson zal in de film te zien zijn en ook Forest Whitaker is in onderhandeling om in de film te komen.

Scorcese's The Departed grote winnaar Oscars

Film krijgt vier Academy Awards

26-2-2007 Regisseur Martin Scorcese kwam bij de Oscaruitreiking als grote winnaar naar voren. Na jaren genomineerd te zijn, won hij deze keer de Oscar voor beste regie en beste film voor The Departed.

Babel en The Departed aan elkaar gewaagd

Golden Globes awards 2007 uitgereikt

16-1-2007 Babel is de grote winnaar van de Golden Globes in 2007. De film over communicatie tussen mensen uit verschillende culturen, werd zeven keer genomineerd en won de prijs van 'beste drama'. Voor de Oscars is Babel zich echter nog lang niet zeker van de winst.

Screen Actors Guild maakt nominaties bekend

5-1-2007 De Screen Actors Guild of America heeft de nominaties voor de SAG-awards bekendgemaakt. Dat zijn prijzen voor de beste prestaties van acteurs en komen van de acteursvakbond. De prijzen worden gezien als 'n indicator voor de Oscars.

Laatste filmnieuws

Forest Whitaker Feiten

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 15-7-1961
Whitaker werd geboren in Texas. Hij brak door met "The Color in Money" en speelde in o.m. Platoon en Good Morning, Vietnam. Voor zijn rol als Idi Amin in The Last King of Scotland werd hij genomineerd voor een Oscar.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

68 films in Arnhem deze week

68 films in Arnhem deze week68 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl