compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Scorcese's The Departed grote winnaar Oscars

Scorcese's The Departed grote winnaar Oscars

Film krijgt vier Academy Awards

Regisseur Martin Scorcese kwam bij de Oscaruitreiking als grote winnaar naar voren. Na jaren genomineerd te zijn, won hij deze keer de Oscar voor beste regie en beste film voor The Departed.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met zijn films Goodfellas, Gangs Of New York en The Aviator kwam Scorcese niet verder dan de lijst met genomineerden. Nu mocht hij eindelijk het felbegeerde beeldje in ontvangst nemen. The Departed won naast de Oscars voor beste film en regie ook de Oscars voor beste montage en beste bewerkte script. Hiermee wist The Departed de meeste Oscars in de wacht te slepen.

Met drie Oscars kwam de Mexicaanse film "El Laberinto del Fauno" op de tweede plaats. De film van Guillermo del Toro won de Oscars voor art direction, cinematografie en make-up. De productie was ook genomineerd in de categorie beste buitenlandse film, maar moest hier Das Leben der Anderen van Florian Henckel von Donnersmarck voor zich dulden.

Voor zijn rol als Idi Amin in The Last King of Scotland werd Forest Whitaker onderscheiden met een Oscar voor beste acteur. De Oscar voor beste actrice ging naar Helen Mirren voor haar vertolking van Koningin Elizabeth II in The Queen.

Het muzikale drama Dreamgirls wist op de nipper twee Oscars te winnen voor beste vrouwelijke bijrol (Jennifer Hudson) en beste geluidmixage. Little Miss Sunshine kreeg twee Oscars voor beste mannelijke bijrol (Alan Arkin) en beste originele script. De documentaire van voormalig vicepresident Al Gore, An Inconvenient Truth, kreeg de Oscar voor de beste documentaire en beste muziek.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.