compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Burden

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Burden

Forest Whitaker (Reverend Kennedy)

Forest Whitaker (Reverend Kennedy)

Delen op facebook
Burden
Nederlandse première: 23-7-2020
Verenigde Staten, 2018, 118 min,

In Burden veroorzaakt de opening van een museum ter ere van de Ku Klux Klan voor veel tumult in een stadje in South Carolina. De idealistische dominee Kennedy alles aan om de vrede te bewaren. Dan roept een jonge Klans-lid zijn hulp in om uit de KKK te stappen.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

Burden trailer en bijzonderheden

Eind jaren negentig ging Andrew Heckler de echte dominee Kennedy opzoeken in Laurens, South Carolina, nadat hij een krantenartikel las over de beruchte Redneck Shop & KKK Museum. Nadat Heckler het verhaal van dominee Kennedy had opgetekend, begon hij aan het scenario. Het duurde 20 jaar voordat hij eindelijk de productie rond had.

Trailer van BurdenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Burdenhttps://i1.ytimg.com/vi/6t7VhWqKUP4/hqdefault.jpg2020-06-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Acteur Andrew Heckler — vooral bekend als gastacteur in allerlei populaire jaren '90 tv-series — debuteert als regisseur en scenarist met deze film.
Garrett Hedlund is bekend van zijn rollen in Four Brothers (2005), Inside Llewyn Davis (2013) en Unbroken (2014). Andrea Riseborough is bekend van haar rollen in Battle of the Sexes (2017), Birdman (2014) en Oblivion (2013).
Acteur Forest Whitaker hoort tot de Hollywood-adel, niet alleen heeft hij een Oscar op zak voor zijn rol in The Last King of Scotland (2006), hij heeft in bijzonder succesvolle films gespeeld zoals Platoon (1986), The Crying Game (1992), Arrival (2016) en Black Panther (2018).

Burden - Bioscopen, Tijden & Tickets

Burden in de bioscoop

Wil je Burden zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

Wanneer een museum ter ere van de Ku Klux Klan wordt geopend in een stadje in South Carolina. Doet de idealistische dominee Kennedy alles aan om de vrede te bewaren. Dan roept een jonge Klans-lid zijn hulp in om uit de KKK te stappen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Only Love Can Drive Out Hate.

South Carolina, 1996. Mike Burden (Garrett Hedlund) is een zwijgzaam man en loyaal lid van de Ku Klux Klan. Maar hij verandert van gedachten wanneer hij verliefd wordt op de alleenstaande moeder Judy (Andrea Riseborough). Hij vlucht weg van de Klan en wordt opgenomen in het gezin van dominee Kennedy (Forest Whitaker), een idealistisch Afro-Amerikaans predikant die ernaar streeft om de vrede te bewaren. Het indrukwekkende Burden is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Productiemaatschappij: Bill Kenwright Films, The Fyzz Facility, thefyzz, Unburdened Entertainment

Cast & Regisseur

Forest Whitaker

Reverend Kennedy
Garrett Hedlund

Mike Burden
Tom Wilkinson

Tom Griffin
Usher Raymond

Clarence Brooks