compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Devil's Pie - D'Angelo

Devil's Pie - D'Angelo

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

biografie, documentaire, filmhuis, muziekfilm

Pitch van Devil's Pie - D'Angelo
D'Angelo
D'Angelo
Delen op facebook
Devil's Pie - D'Angelo
Nederlandse première: 16-5-2019
Verenigde Staten, 2019, 84 min,
Documentairemaker Carine Bijlsma volgt D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah, ruim tien jaar daarvoor verdween de zanger en multi-instrumentalist van het toneel, vlak nadat hij supersterrendom bereikt met zijn tweede album Voodoo en roemruchtige muziekvideo. In die duistere periode zijn er meerdere drugsproblemen, verkeersoverredeingen en arrestaties, het lijkt er op dat D'Angelo het bekende tragisch lot van eerdere popsterren treft.
trailer en bijzonderheden over Devil's Pie - D'Angelo
Carine Bijlsma benaderde de zanger en de hele entourage rond de zanger per brief en raakte met steeds meer mensen rond de ster in gesprek, totdat zij contact met de ster zelf kreeg.
Aanloop van Devil's Pie - D'Angelo
Carine Bijlsma maakte eerder tv-documentaires over verschillende muzikanten en kunstenaars, zoals over dirigent Louis Andriessen en mode-ontwerper Jan Taminiau.
BioscoopAgenda van Devil's Pie - D'Angelo

Devil's Pie - D'Angelo in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Devil’s Pie - D’Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement.

Devil’s Pie - D’Angelo is een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene: D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement. In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich meebrengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is...