compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

biografie, drama, muziekfilm

Pitch van Bohemian Rhapsody
Rami Malek (Freddie Mercury) en Gwilym Lee (Brian May)
Rami Malek (Freddie Mercury) en Gwilym Lee (Brian May)
Delen op facebook
Bohemian Rhapsody
Nederlandse première: 1-11-2018
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2018, 135 min,
Muziekfilm over Queen, de snelle opkomst, het gigantische succes, de extravagante leadzanger Freddy Mercury, en hun legendarische Live Aid-optreden in 1985.
trailer en bijzonderheden over Bohemian Rhapsody
De productie van de film verliep nogal moeizaam, zo werd in september 2010 aangekondigd dat Sacha Baron Cohen de rol van Freddie Mercury zou vertolken, maar al snel bleken er meningsverschillen tussen de acteur — bekend van personages als Ali-G en Borat — en de bandleden, de laatsten wilden een meer ingetogen film.
Aanloop van Bohemian Rhapsody
Rami Malek is vooral bekend van zijn werk in tv-series, als filmacteur is hij bekend geworden via de speelfilm Papillon (2017), zijn eerdere rollen waren te klein of de producties werden niet in België of Nederland uitgebracht.
BioscoopAgenda van Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody in de bioscoop

Synopsis distributeur
De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.