compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 7: nu in de bioscoop

Speelweek 7: nu in de bioscoop

Het is weer woensdag! En dan zetten we alle nieuwe bioscoopfilms op een rij. Het zijn er deze week maar liefst tien en de film van de week is Hail, Caesar!.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hail, Caesar! is de nieuwe film van de Coen-brothers die ons eerder Fargo en The Big Lebowski gaven. Hun nieuwe film gaat over Eddie Mannix (Josh Brolin). Hij moet in het Hollywood van de jaren vijftig ervoor zorgen dat een filmproductie op rolletjes loopt. Als de hoofdrolspeler (George Clooney) wordt ontvoerd moet hij hem redden.

Het idee achter deze film ontstond al in 2004. Al die tijd was het de bedoeling dat George Clooney de hoofdrol zou spelen.

Meer weten? Lees dan onze recensie!

Dan de animatiefilm Zootropolis (NL), ookwel bekend als Zootopia: Zootropolis is een stad waarin alleen dieren wonen. Er wonen allerlei dieren door elkaar in een grote mengelmoes. Het konijn Judy Hopps gaat werken bij de politie en om zich te bewijzen bijt ze zich vast in een zaak. Daarvoor moet ze samenwerken met een sluwe vos.

Een van de regisseurs, Rich Moore, maakte eerder de animatie Wreck-It Ralph.

Nog een animatiefilm: Robinson. De papegaai Dinsdag woont met vele dieren op een leuk eiland. Op een dag spoelt er de mens Robinson Crusoe aan. De dieren en Robinson weten langzamerhand met elkaar om te gaan en het eiland te ontdekken. Maar dan wil een stel gemene katten het eiland overnemen.

Deze film is uiteraard gebaseerd op het boek Robinson Crusoe uit 1719. Het is heel vaak vertaald naar TV, film en theater. Ook Expeditie Robinson denkt zijn naam aan dit boek.

Iets heel anders is Dirty Grandpa. Zac Efron speelt een brave advocaat die op het punt staat te trouwen met zijn Meredith. Dan vraagt zijn grootvader (Robert De Niro) om een lift naar Florida waar net de spring-break feesten zijn losgebarsten. Zijn opa neemt hem mee naar de meest uitzinnige feesten en zijn huwelijk dreigt in gevaar te komen.

Dan de film met de bijzonderste titel van het jaar: "
Pride and Prejudice and Zombies". Elizabeth Bennet en Mr. Darcy komen uit verschillende klassen uit het 19e eeuwse Engeland. Ze moeten hun verschillen en relatieperikelen opzij zetten om zich te kunnen weren tegen de zombie-plaag die zich buiten voordoet.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek wat weer een parodie is op Pride and Prejudice van Jane Austen uit 1813. De filmversie werd al in 2009 aangekondigd maar werd vaak uitgesteld.

Zin in een Nederlandse film? Ga dan naar Familieweekend: Pater familias Pieter Severijn (Derek de Lint) heeft al zijn kinderen en aanhang uitgenodigd voor een familieweekend. Zijn kinderen denken dat hij zijn fortuin gaat verdelen maar eenmaal daar aangekomen kondigt Pieter aan te gaan trouwen met de dertig jaar jongere Bonnie (Jennifer Hoffman).

Deze film wordt geregisseerd door Pieter van Rijn die al talloze TV-series heeft geregisseerd. Familieweekend is zijn speelfilmdebuut.

Erg mooi is Louder Than Bombs: Drie jaar na de dood van zijn moeder keert Jonah terug naar huis om met zijn vader en broer een overzichtstentoonstelling van zijn moeders werk als oorlogsfotograaf. De drie mannen komen nader tot elkaar maar leren ook een geheim kennen.

Dit is het Engelstalige regiedebuut van de Noorse regisseur Joachim Trier. Hij maakte eerder Oslo, 31. august.

Ook bijzonder is Mediterranea: twee vrienden uit Burkina Faso reizen af naar het beloofde land: Europa. Ze belanden in Zuid-Italië waar ze mogen blijven zolang ze werken. Ayiva leert al snel de taal en weet het vertrouwen te winnen van de lokale bevolking. Abas is echter gedesillusioneerd door de ellendige omstandigheden. De vriendschap van de twee komt onder druk te staan.

Tot slot komen er deze week twee films uit van Hsiao-hsien Hou uit. De eerste is A Time To Live And A Time To Die. In deze coming-of-age film zien we hoe Ah-hsiao en zijn familie omgaan met hun vertrek uit hun moederland. Ah-hsiao is nog jong en past zich snel aan. Zijn moeder heeft het echter moeilijk.

De tweede film is Dust in the wind: Ah-yuan en Ah-yun zijn een stelletje uit een dorp in het noordoosten van Taiwan. Om meer geld te verdienen vertrekken ze richting Tapei om daar meer geld te kunnen verdienen. Het lot heeft echter andere plannen met ze.

Hsiao-hsien Hou levert met deze film het slotstuk van een trilogie die begon met A Summer At Grandpa's.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.