compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 8-6 t/m 14-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 48: nieuw in de bios!

Speelweek 48: nieuw in de bios!

Het is bijna de laatste maand van het jaar en dan komen er altijd heel veel film uit. Deze week zijn het maar liefst negen! De film van de week is Vaiana.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Vaiana gebruikt een meisje haar zeevaardigheden om op zoek te gaan naar een eiland bekend van de mythes van haar volk. Ze wordt bijgestaan door de halfgod Maui en samen beleven ze een spannend avontuur.

Deze nieuwe Disneyfilm is gemaakt door echte veteranen bij Disney: Ron Clements en John Musker. Ze schreven ook Aladdin en De Kleine Zeemeermin.

In andere landen staat deze film bekend onder de titel Moana.

Dan Waterboys, de nieuwe film van Robert Jan Westdijk, bekend van Zusje en Phileine Zegt Sorry. Victor is een schrijver die door zijn vrouw uit het huis wordt gezet. Zijn zoon Zack is ook net gedumpt en samen besluiten ze een reis door Schotland te maken waar Victor zijn nieuwe boek promoot. De twee worden gedwongen om nader tot elkaar te komen.

Lees ook het interview met de regisseur!

In Nocturnal Animals ontvangt Susan Morrow een boek van haar ex-man, die ze meer dan twintig jaar niet heeft gezien. Het boek is aan haar opgedragen. Het gewelddadige boek blijkt een combinatie van een wraakactie, een dreigement en een voorspelling. Het leven van Susan en het verhaal uit het boek lijken steeds meer te gaan overlappen.

Dit is de tweede film van regisseur Tom Ford, die ook actief is in de mode. A Single Man was zijn eerste film als regisseur.

Vergeet niet de recensie mee te pakken!

Zin in iets spannends? Ga dan naar Shut In. Kinderpsychologe Mary Portman (Naomi Watts) woont op het afgelegen platteland van New England. Hier draagt ze de zorg voor haar zoon die zwaar gehandicapt raakte bij een auto ongeluk waarbij haar man is omgekomen. Wanneer haar nieuwe cliënt Tom (Jacob Tremblay), een doof jongetje, vlak voor een sneeuwstorm in het bos verdwijnt is iedereen er van overtuigd dat hij dit onmogelijk kan hebben overleefd maar in haar nachtmerries blijft hij Mary achtervolgen.

Ten tijde van dit schrijven kan je nog een paar uur meedoen aan de prijsvraag om kaarten te winnen!

Underworld: Blood Wars is alweer de vijfde film in de Underworld reeks. Selene moet aanvallen van Lycans en de vampieren die tegen haar keerden afslaan. Ze willen het bloed van haar en haar dochter, om zo sterker te worden. De enige manier waarop Selene ze kan stoppen is door de eeuwenoude oorlog tussen de vampieren en de Lycans te stoppen.

Zoals altijd wordt Selene gespeeld door Kate Beckinsale.

Frantz speelt zich af in Duitsland vlak na de Tweede Wereldoorlog. Anna bezoekt elke dag het graf van haar verloofde die sneuvelde in Frankrijk. Op een dag komt de Franse Adrian ook naar het graf. Zijn komst zorgt voor veel reuring in het dorp. Maar Anna en Adrian groeien naar elkaar toe.

De film Broken Lullaby uit 1932 heeft een vergelijkbaar plot. Frantz is dan ook losjes gebaseerd op deze film.

American Pastoral is het regiedebuut van acteur Ewan McGregor. De film is gebaseerd op het boek van Philip Roth uit 1997.

Swede en Dawn lijken het perfecte koppel: hij een succesvol zakenman en zijn een voormalig beauty queen. Maar dan wordt hun leven opgeschrikt als hun dochter wordt beschuldigd van een terroristische aanval. Hun dochter verdwijnt en Swede moet zijn familie zien te herenigen.

Bijzonder is A Quiet Passion. Emily Dickenson zet zich vanaf haar vijftiende af tegen haar puriteinse omgeving tot groot ongenoegen van haar vader. Ze zal zich ontwikkelen tot een groot dichteres en proto-feministe waar ze inspiratie put uit een combinatie van zelfhaat en het verwerpen van de klassieke rolpatronen.

Emily Dickinson wordt samen met Walt Whitman gezien als een van de grondleggers van het modernisme in de poëzie.

We sluiten af met de documentaire Unknown Brood. Herman Brood beëindigde op 11 juli 2011 zijn leven door van het dak van het Hilton hotel te springen. Door middel van talloze video’s, liedteksten en interviews wordt een spoor gevolgd waarmee zijn dood verklaard kan worden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.