compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Doctor Sleep

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Doctor Sleep

Ewan McGregor (Danny Torrance)

Ewan McGregor (Danny Torrance)

Delen op facebook
Doctor Sleep
Nederlandse première: 7-11-2019
Verenigde Staten, 2019, 151 min,

Jaren na de gebeurtenissen van The Shining, ontmoet een nu volwassen Dan Torrance een jong meisje met vergelijkbare krachten terwijl hij haar probeert te beschermen tegen een cult die bekend staat als The True Knot, die op kinderen jaagt met krachten om onsterfelijk te blijven.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Doctor Sleep trailer en bijzonderheden

Stephen King kreeg het idee voor Doctor Sleep voor het eerst in 1998 bij een signeersessie toen iemand hem vroeg wat er met Danny was gebeurd. Ook heeft Stephen King een goochelaar/clown in de film vernoemd naar Mysterio, een schurk uit de strips van Spider-Man.

Trailer van Doctor SleepBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Doctor Sleephttps://i1.ytimg.com/vi/EiypCcRiWlM/hqdefault.jpg2019-06-17
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Ewan McGregor die in deze film de rol van Danny vertolkt werd bekend door zijn rol in Shallow Grave (1994). Hij speelde later Obi-Wan Kenobi in de eerste drie afleveringen van Star Wars waaronder Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005). Regisseur Mike Flanagan heeft ook al aardig wat films op zijn naam staan, zoals Ouija: Origin of Evil (2016) en 'Hush' (2016).

Doctor Sleep - Bioscopen, Tijden & Tickets

Doctor Sleep in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Doctor Sleep zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

Jaren na de gebeurtenissen van 'The Shining', ontmoet een nu volwassen Dan Torrance een jong meisje met vergelijkbare krachten die hij probeert te beschermen tegen een cult.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Doctor Sleep is een vervolg op het verhaal van Danny Torrance, 40 jaar na zijn angstaanjagende bezoek aan het Overlook Hotel in The Shining. Ewan McGregor, Rebecca Ferguson en nieuwkomer Kyliegh Curran spelen in de bovennatuurlijke thriller, geregisseerd door Mike Flanagan, die zijn scenario baseerde op het boek van Stephen King.

Doctor Sleep is een vervolg op het verhaal van Danny Torrance, 40 jaar na zijn angstaanjagende bezoek aan het Overlook Hotel in The Shining. Ewan McGregor, Rebecca Ferguson en nieuwkomer Kyliegh Curran spelen in de bovennatuurlijke thriller, geregisseerd door Mike Flanagan, die zijn scenario baseerde op het boek van Stephen King. Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het “licht”. Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose. Abra’s onschuldigheid en onbevreesde omarming van haar licht dwingen Dan om zijn eigen krachten te gebruiken zoals hij dat nog nooit eerder heeft gedaan. Waardoor hij zijn angsten onder ogen moet komen en de geesten uit het verleden opnieuw moet laten ontwaken.

Productiemaatschappij: Intrepid Pictures (An Intrepid Pictures/Vertigo En, Vertigo Entertainment (An Intrepid Pictures/Vertig, Warner Bros. (presents)

Cast & Regisseur

Nieuws over Doctor Sleep