compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rebecca Hall

Rebecca Hall

Rebecca Hall: films, nieuws

 

Biografie van Rebecca Hall

Rebecca Hall in The Night House
Rebecca Hall in The Night House
Rebecca Hall is de dochter van regisseur Peter Hall en operazangeres 'Maria Ewing'. Tijdens haar studie Engelse Literatuur speelde ze in verscheidene theaterproducties en richtte haar eigen theatergezelschap op.

Ze speelde haar eerste rol in 1992 in een door haar vader geregisseerde televisieversie van Mary Wesley's 'The Camomile Lawn'. Haar filmdebuut was in 2006 als Rebecca Epstein in de filmversie van David Nicholls' 'Starter for Ten'. Daarna speelde ze in The Prestige van Christopher Nolan. Op televisie is ze te zien in Stephen Poliakoffs 'Joe's Palace' en binnenkort in 'Einstein and Eddington'.

In 2002 had ze haar debuut in het theater in haar vaders productie 'Mrs Warren's Profession'. Ze ontving de Ian Charleson Award voor haar rol. Ze speelde daarna nog in veel producties van haar vader, waaronder 'As You Like It', 'The Fight For Barbara', 'Man and Superman' en 'Galileo's Daughter'.

In 2008 werd ze voor haar rol in Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen genomineerd voor de Golden Globe.

Trivia over Rebecca Hall

Rebecca Hall komt uit een creatieve familie. Haar vader is regisseur, haar moeder operazangeres, haar broer theaterregisseur en haar zus ontwerper voor theaterproducties.

Halls favoriete film is Manhattan van Woody Allen.

Rebecca Hall In het nieuws

Amerikaanse versie Het Diner krijgt cast

18-1-2016 De Amerikaanse versie van Het Diner heeft zijn cast. Niemand minder dan Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney, Rebecca Hall en Chloë Sevigny zullen in de boekverfilming van Herman Koch te zien zijn.

Deze week in première: speelweek 4

23-1-2013 Het is weer woensdag en je weet inmiddels wat betekent: nieuwe films in de bioscoop! Het zijn er deze week zes. De film van de week is Zero Dark Thirty.

Deze week in première: speelweek 2

9-1-2013 Vorige week was het nog rustig met nieuwe bioscoopfilms. Deze week komen er deze week veel en goede films uit. Het zijn er maar liefst acht. De film van de week is Les Misérables.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Rebecca Hall Feiten

Rebecca Hall in The Night House
acteur, stemacteur
Geboren 19-5-1982
Rebecca Hall is zowel op theater- als op filmgebied flink bezig. Ze speelt in veel producties van haar vader, Peter Hall en ontving een Oscarnominatie voor haar rol in Vicky Cristina Barcelona (2008).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

59 films in Utrecht deze week

59 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:25 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl