compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 26-5 t/m 1-6
Film van de week!
MENU

Jojo Rabbit

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van Jojo Rabbit

Delen op facebook
Jojo Rabbit
Nederlandse première: 2-1-2020
Nieuw-Zeeland, Tsjechië, Verenigde Staten, 2019, 108 min,

WOII. Jojo is een eenzame Duitse jongen die richting vind in propaganda voor het Derde Rijk. Dan ontdekt hij dat zijn alleenstaande moeder een jong Joods meisje op hun zolder verstopt. Zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler helpt hem om het juiste te doen.

Bekijk bij:

meJaneDisney+Amazon Prime Video

Jojo Rabbit trailer en bijzonderheden

De satirische film is genomineerd voor twee Golden Globes. De film heeft de Audience Award gewonnen tijdens Aspen Filmfest (2019) en de film heeft de Hollywood Film Award gewonnen tijdens Hollywood Film Awards (2019).
De film zit boordevol met verwijzingen naar de huidige tijd, zo brengt Rosie Betzler Jojo naar de Hitler-jeugd en hangt er een kaart aan de muur met het moderne Duitsland in plaats van het Duitsland tijdens de WW2-periode.
Regisseur Taika Waititi ontdekte tijdens zijn onderzoek dat Duitsland tijdens WOII een hippe plek was en besloot daarom de ilm niet vorm te geven als een dystopische wereld, zoals vaak wordt gedaan, maar als een plek met een vrolijke buitenkant.
Waititi die zelf deels Maori en Joods is besloot de rol van Adolf Hitler zelf te spelen omdat dat de beste manier is om Hitler met 'fuck you' te begroeten.

Trailer van Jojo RabbitBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Jojo Rabbithttps://i1.ytimg.com/vi/XgzoUNoYGvM/hqdefault.jpg2019-09-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Taika Waititi maakte eerder Thor: Ragnarök (2017) en van Hunt for the Wilderpeople (2016).
Hoofdpersoon Roman Griffin Davis maakt met deze film zijn speelfilmdebuut.
Waititi was eerder als acteur te zien in "Green Lantern (2011) en Hunt for the Wilderpeople (2016), in Thor: Ragnarök (2017) was ook zijn stem te horen.

Jojo Rabbit - Bioscopen, Tijden & Tickets

Jojo Rabbit in de bioscoop

Wil je Jojo Rabbit zien? Koop of huur de film hier:


meJane Disney+ Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Satire. WOII. De eenzame Duitse jongen Jojo wordt op de proef gesteld hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een jong Joods meisje op hun zolder verstopt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog die een eenzaam Duits jongentje volgt (Roman Griffin Davis als JoJo) wiens wereldbeeld op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler (Taika Waititi) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Schrijver en regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Hunt for the Wilderpeople), brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog die een eenzaam Duits jongentje volgt (Roman Griffin Davis als JoJo) wiens wereldbeeld op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler (Taika Waititi) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Productiemaatschappij: Czech Anglo Productions, Defender Films, Piki Films, TSG Entertainment

Nieuws over Jojo Rabbit