compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 16-9 t/m 22-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 46 / 2007

Box Office Update - week 46 / 2007

Gangster verslaat Liefde niet

American Gangster was een onverwachte kaskraker in de Verenigde Staten. In Nederland was de film van Ridley Scott niet in staat om de romkom Alles is liefde van de eerste plaats te stoten.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Alles is liefde staat voor de zesde achtereenvolgende week op de eerste plaats en toont qua bezoekersaantallen slechts een klein verval. De film van Joram Lürsen bracht dit weekend 600.000 euro op en verdiende in totaal al meer dan zes miljoen.

Op de tweede plaats kwam American Gangster met Denzel Washington en Russell Crowe binnen. De film over de heroïnebaas Frank Lucas, die op de hielen gezeten wordt door inspecteur Roberts brak records in de VS, maar bleef hier vooralsnog steken op een opbrengst van ruim 400.000 euro. De andere nieuwe binnenkomer, Resident Evil: Extinction met in de hoofdrol Milla Jovovich, kwam binnen op een zevende plaats.

Verrassende blijver in de top 20 bestbezochte films is Waar is het paard van Sinterklaas?. De vervolgfilm over Winky Wong en haar avonturen met de trouwe schimmel van de goedheiligman is al zes weken een van de bestlopende films in Nederland. Afgelopen weekend stond de film op de derde plaats.

Of Alles is liefde volgende week nog steeds op nummer 1 prijkt, hangt af van het succes van De Scheepsjongens van Bontekoe, de nieuwe film uit de stal van regisseur/scenarist Steven de Jong, die eerder succes oogstte met De Schippers van de Kameleon. Ook het actiespectakel Beowulf van Robert Zemeckis (Forrest Gump, Back to the Future) zal een gooi doen naar een hoge notering.

1. Alles is liefde
2. American Gangster
3. Waar is het paard van Sinterklaas?
4. Superbad
5. Atonement
6. The Heartbreak Kid
7. Resident Evil: Extinction
8. Timboektoe
9. Lions for Lambs
10. 30 Days of Night


Soundtrack
Alles Is Liefde<br>Original Soundtrack
Alles Is Liefde
Original Soundtrack

Boek
Waar is het paard van Sinterklaas?<br>T. Bos
Waar is het paard van Sinterklaas?
Tamara Bos

American Gangster<br>Original Soundtrack
American Gangster
Original Soundtrack

Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.