compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Master and Commander

Master and Commander

***1/20
Waardering: 3.8/5

The Far Side of the World

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

actie, avontuur, drama, oorlog

Pitch van Master and Commander
Master and Commander filmstill
Master and Commander filmstill
Delen op facebook
Master and Commander
Nederlandse première: 27-11-2003
Verenigde Staten, 2003, 138 min,
1806. De Napoleontische oorlog tussen Engeland en Frankrijk woedt hevig. Kapitein 'Lucky' Jack Aubrey (Crowe) besluit na een aanval van het Franse fregat H.M.S. Acheron de achtervolging in te zetten met zijn gehavende H.M.S. Surprise, in een poging de Fransman te onderscheppen of tot zinken te brengen. Het is een gevaarlijke missie, maar wel één die een beslissende wending kan geven aan het lot van een natie.
bijzonderheden over Master and Commander
Men duidt met coalitieoorlogen de zeven oorlogen aan die de Europese mogendheden sinds 1793 tegen de Franse Republiek en tegen Napoleon voerden. Uiteindelijk hebben deze oorlogen tot de slag bij Waterloo hebben geleid. De regisseur had een budget van $ 135 miljoen, dat grotendeels opging aan de trucages die de zeeslagen heel realistisch maken. Gebaseerd op de zeeheldenliteratuur van schrijver Patrick O'Brian. Winnaar van twee Oscars, namelijk in de categorieën 'sound editing' en 'cinematografie', hoewel de film tien nominaties kreeg (2004).
Aanloop van Master and Commander
Peter Weir regisseerde o.a. ook Gallipoli (1981), The Year of Living Dangerously (1982), Witness (1985), Dead Poets Society (1989), "Green Card" (1990), Fearless (1993) en The Truman Show (1998).
Recensies van Master and Commander
BioscoopAgenda van Master and Commander

Master and Commander in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.