compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Queen & Slim

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Queen & Slim

Delen op facebook
Queen & Slim
Nederlandse première: 12-3-2020
Canada, Verenigde Staten, 2019, 132 min,

Queen & Slim gaan voor het eerst op date, dan worden gestopt voor een kleine verkeersovertreding. De nerveuze blanke agent laat de zaak snel escaleren en Slim schiet hem neer in een poging hem te ontwapenen. De twee geliefden slaan op de vlucht en al snel worden zij gezien als de zwarte Bonnie & Clyde. Zij proberen toch het noodlot te ontvluchten.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Queen & Slim trailer en bijzonderheden

De film heeft heel veel nominaties en prijzen gewonnen waaronder Beste Eerste Film tijdens de Florida Film Critics Circle Awards 2019.

Trailer van Queen & SlimBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Queen & Slimhttps://i1.ytimg.com/vi/I3YMQL4bmMY/hqdefault.jpg2020-02-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseuse Melina Matsoukas en van actrice Jodie Turner-Smith. De Brit Daniel Kaluuya brak definitief door met zijn rol in de film Get Out (2017) en was één van de vele zwarte sterren in Black Panther (2018).

Queen & Slim - Bioscopen, Tijden & Tickets

Queen & Slim in de bioscoop

Synopsis distributeur

Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand en eindigt in een bloederig incident als Slim uit zelfverdediging de agent doodschiet. Op dat moment hebben Queen & Slim geen andere keuze dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van verdriet, pijn en diepgeworteld trauma voor de zwarte gemeenschap door het hele land. Wat volgt is een klopjacht dwars door Amerika waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde, met de hulp van een kleurrijke groep mensen onderweg, de liefde voor elkaar ontdekken.

Productiemaatschappij: 3Blackdot, Bro, Creative Wealth Media Finance, De La Revolución Films, Hillman Grad, Makeready

Cast & Regisseur

Chloë Sevigny

Mrs. Shepherd
Gralen Bryant Banks

Older Black Man
Andre De'Sean Shanks

Black Cop (as Andre Shanks)
Queen & Slim poster

Nieuws over Queen & Slim