compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 43 / 2007

Box Office Update - week 43 / 2007

Alles is liefde in derde week stevig aan kop

29-10-2007 Afgelopen week hadden de regio's midden en zuid herfstvakantie en dat was te merken aan het bioscoopbezoek. Vooral kinderfilms als Plop en de pinguïn en Waar is het paard van Sinterklaas? trokken meer bezoekers.

Delen op facebook

Winnaar van de box office blijft vooralsnog de Nederlandse romkom Alles is liefde. Het sterrenvehikel van Joram Lürsen met o.m. Carice van Houten, Wendy Van Dijk en Paul de Leeuw trok 9% meer bezoekers ten opzichte van de voorgaande week en heeft in drie weken tijd al bijna 3,5 miljoen euro opgebracht.

De nieuwkomers van de afgelopen week konden niet op tegen de romantische komedies en kinderfilms. Het politieke Michael Clayton met in de hoofdrol George Clooney was de hoogste nieuwe binnenkomer op een elfde plaats in de box office. Ook de horrorfilms Halloween en The Invasion trokken in beperkte mate publiek en eindigden respectievelijk 14de en 15de.

Kinderfilms zijn echter helemaal hot op dit moment. Waar is het paard van Sinterklaas? staat op een stevige tweede plaats en steeg behoorlijk qua bezoekersaantal. Ook Timboektoe, naar het boek van Carry Slee, en Plop en de pinguïn wisten in de herfstvakantie goed te scoren.

Het lijkt erop dat de box office volgende week niet heel veel zal veranderen. De romantische komedie Atonement zal vooral bij de dames aanslaan en het jongere publiek kan zich vermaken met de Cinekid-hit Kidz in da Hood. Voor actie kan het publiek terecht bij Rogue Assassin met Jason Statham en Jet Li.


Boek
Atonement<br>Ian McEwan
Atonement
Ian McEwan


Soundtrack
Alles Is Liefde<br>Original Soundtrack
Alles Is Liefde
Original Soundtrack

Boek
Timboektoe / Filmeditie<br>Carry Slee
Timboektoe / Filmeditie
Carry Slee

Links:

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.