compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rutger Hauer

Rutger Hauer

Rutger Hauer: films, nieuws

 
Biografie van Rutger Hauer
Rutger Hauer en Ethan Hawke in 24 Hours to Live
Rutger Hauer en Ethan Hawke in 24 Hours to Live
Rutger Hauer werd in 1944 in Breukelen geboren als zoon van twee amateurtoneelspelers. Vanaf zijn tiende speelde hij al in het theater en in 1956 maakte hij zijn filmdebuut in 'Rust en Ruimte'. In 1967 sloot hij de Amsterdamse toneelacademie af en vervolgens speelde hij in veel verschillende theaterstukken. In 1969 vertolkte hij de hoofdrol in de televisieserie 'Floris' van Paul Verhoeven.

In 1973 brak Hauer door in de internationale filmwereld door zijn hoofdrol in Turks Fruit. Hij kreeg vervolgens zijn eerste bijrol in een Engelstalige film, 'The Wilby Conspiracy' in 1975. Hiermee boekte hij niet veel succes, dus hij keerde weer terug naar Nederlandse producties, waaronder Soldaat van Oranje (1977) en Spetters (1980). Door de laatste film kon hij de sprong naar de VS nog een keer maken en deze keer lukte het, met rollen in Blade Runner, The Hitcher, Buffy the Vampire Slayer en Flesh & Blood.

Na 1990 ging Hauer vooral in B-films en televisieseries spelen. Terwijl hij daarvoor vaak de rol van held vervulde, verscheen hij nu nogal eens als slechterik in actie-, horror- en sciencefictionfilms. Hierdoor werd hij een van de best betaalde acteurs van Hollywood. Daarop volgden wel weer Hollywoodproducties, o.a. Confessions of a Dangerous Mind (2003), Batman Begins (2005) en Sin City (2005).
Trivia over Rutger Hauer
Rutger Hauer is milieuactivist. Hij heeft zich ingezet voor o.a. Greenpeace. En hij heeft de Starfish Association opgezet voor het lot van met HIV besmette kinderen en zwangere vrouwen.

Hauer is kleurenblind.

Hij geeft master colleges film maken aan studenten, beginnende acteur en filmmakers.
Rutger Hauer In het nieuws
Rutger Hauer © 2019 Hans-Peter Photography

Rutger Hauer (75) overleden

24-7-2019 Acteur Rutger Hauer is na een kort ziekbed overleden afgelopen vrijdag 19 juli in Friesland, de uitvaart was vandaag. Hauer was lange tijd de beroemdste Nederlandse acteur in de VS, dankzij zijn rollen in Blade Runner en The Hitcher.

De affiche van de International Audience Award van Shortcutz.

Nederlandse korte films gaan de wereld over

Berlijns publiek oordeelt als eerste over korte Nederlandse films

5-12-2017 Zeven Nederlandse korte films gaan de wereld over in een verkiezing voor de International Audience Award van Shortcutz Amsterdam, waar een grote geldprijs aan verbonden is. Eerste halte is Berlijn op 6 december.

Martin Koolhoven, Copyright 2017 ArjoFrank Fotografie

Meer regisseurs Rotterdam, I Love You bekend

6-3-2017 Vandaag zijn er weer drie regisseurs bekend gemaakt die deelnemen aan het Rotterdam, I Love You project. Dit zijn Martin Koolhoven, Rutger Hauer en Joost van Ginkel.

Shortcutz: Jimmy On The Run

13-2-2017 Jimmy On The Run is een documentaire over een bijzondere fotograaf in Amsterdam. De film begint als een doorsnee introductie van zijn werk maar krijgt al snel een emotionele lading.

Sylvia Hoeks (c) Arjo Frank

Sylvia Hoeks in Blade Runner 2

27-4-2016 Sylvia Hoeks gaat een rol spelen in Blade Runner 2. Het zou gaan om een hoofdrol.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws
Rutger Hauer Feiten
Rutger Hauer
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 23-1-1944
Rutger Hauer begon al op vroege leeftijd met acteren in het theater. In 1973 werd hij bekend door Turks Fruit. Hij speelde vervolgens in Nederlandse films, waaronder Spetters, en in Hollywoodproducties, zoals Sin City.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
57 films in Groningen deze week
57 films in Groningen deze week57 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl