compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rutger Hauer

Rutger Hauer

Rutger Hauer: films, nieuws

 

Biografie van Rutger Hauer

Rutger Hauer en Ethan Hawke in 24 Hours to Live
Rutger Hauer en Ethan Hawke in 24 Hours to Live
Rutger Hauer werd in 1944 in Breukelen geboren als zoon van twee amateurtoneelspelers. Vanaf zijn tiende speelde hij al in het theater en in 1956 maakte hij zijn filmdebuut in 'Rust en Ruimte'. In 1967 sloot hij de Amsterdamse toneelacademie af en vervolgens speelde hij in veel verschillende theaterstukken. In 1969 vertolkte hij de hoofdrol in de televisieserie 'Floris' van Paul Verhoeven.

In 1973 brak Hauer door in de internationale filmwereld door zijn hoofdrol in Turks Fruit. Hij kreeg vervolgens zijn eerste bijrol in een Engelstalige film, 'The Wilby Conspiracy' in 1975. Hiermee boekte hij niet veel succes, dus hij keerde weer terug naar Nederlandse producties, waaronder Soldaat van Oranje (1977) en Spetters (1980). Door de laatste film kon hij de sprong naar de VS nog een keer maken en deze keer lukte het, met rollen in Blade Runner, The Hitcher, Buffy the Vampire Slayer en Flesh & Blood.

Na 1990 ging Hauer vooral in B-films en televisieseries spelen. Terwijl hij daarvoor vaak de rol van held vervulde, verscheen hij nu nogal eens als slechterik in actie-, horror- en sciencefictionfilms. Hierdoor werd hij een van de best betaalde acteurs van Hollywood. Daarop volgden wel weer Hollywoodproducties, o.a. Confessions of a Dangerous Mind (2003), Batman Begins (2005) en Sin City (2005).

Trivia over Rutger Hauer

Blade Runner trailer
Rutger Hauer is milieuactivist. Hij heeft zich ingezet voor o.a. Greenpeace. En hij heeft de Starfish Association opgezet voor het lot van met HIV besmette kinderen en zwangere vrouwen.

Hauer is kleurenblind.

Hij geeft master colleges film maken aan studenten, beginnende acteur en filmmakers.

Rutger Hauer In het nieuws

Award Ceremony in beeld

Shortcutz Amsterdam 2020

22-1-2020 BiosAgenda.nl was ditmaal bij de gele loper van Shortcutz Amsterdam 2020 Award Ceremony op bezoek en onze fotograaf legde de filmnotabelen en prijswinnaars van de avond vast.

Rutger Hauer Award voor Paul Verhoeven

Zondag unieke kans om award show bij te wonen

13-1-2020 Zondagavond 19 januari wordt in het Eye Filminstituut Amsterdam, tijdens de jaarlijkse Shortcutz Awards, de eerste Rutger Hauer Award uitgereikt aan Paul Verhoeven. De award wordt uitgereikt door de partner van Rutger Hauer; Ineke Hauer- ten Cate.

BLADE RUNNER vanaf 1 november in de bioscoop

Array

2-10-2019 Blade Runner (THE FINAL CUT) THE FUTURE IS NOW met HARISSON FORD en RUTGER HAUER is vanaf 1 november tijdelijk terug in de bioscoop — voor de eerste keer ook in IMAX — Voorverkoop begint vandaag, woensdag 2 oktober, via de reguliere voorverkoopadressen!

Rutger Hauer (75) overleden

Array

24-7-2019 Acteur Rutger Hauer is na een kort ziekbed overleden afgelopen vrijdag 19 juli in Friesland, de uitvaart was vandaag. Hauer was lange tijd de beroemdste Nederlandse acteur in de VS, dankzij zijn rollen in Blade Runner en The Hitcher.

De affiche van de International Audience Award van Shortcutz.

Nederlandse korte films gaan de wereld over

Berlijns publiek oordeelt als eerste over korte Nederlandse films

5-12-2017 Zeven Nederlandse korte films gaan de wereld over in een verkiezing voor de International Audience Award van Shortcutz Amsterdam, waar een grote geldprijs aan verbonden is. Eerste halte is Berlijn op 6 december.

<  12345678  >
Laatste filmnieuws

Rutger Hauer Feiten

Rutger Hauer in Blade Runner
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 23-1-1944
Rutger Hauer begon al op vroege leeftijd met acteren in het theater. In 1973 werd hij bekend door Turks Fruit. Hij speelde vervolgens in Nederlandse films, waaronder Spetters, en in Hollywoodproducties, zoals Sin City.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

186 films in Amsterdam deze week

186 films in Amsterdam deze week186 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl