compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ilse DeLange schrijft titelsong Bride Flight

Ilse DeLange schrijft titelsong Bride Flight

Nederlandse film gaat 16 oktober in première

23-6-2008 In oktober verschijnt het Nederlandse romantische drama Bride Flight van regisseur Ben Sombogaart in de Nederlandse bioscopen. De film bedient zich van een sterrencast en heeft Ilse DeLange gestrikt voor het schrijven van de titelsong.

Delen op facebook

Het nummer draagt de titel 'Miracle' en zal verschijnen op het nieuwe album van Ilse DeLange, dat in het najaar van 2008 in de winkels zal liggen. 'Ik vind het een eer dat ik een creatieve bijdrage heb mogen leveren aan deze prachtige film', aldus de Almelose pop/country-zangeres. Het nummer is geschreven door DeLange zelf met Sacha Skarbek.

In Bride Flight ontmoeten de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther de ongebonden, ambitieuze Frank tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland in 1953. Vol hoop en verwachting beginnen ze aan hun nieuwe leven, niet wetende dat door de ontmoeting op deze ene vlucht, de Bride Flight, hun levens voor altijd verbonden zullen blijven.

In het romantisch drama lopen heden en verleden door elkaar. Acteurs van verschillende generaties spelen daarom de hoofdrollen: De actrices Willeke van Ammelrooy (Antonia), Pleuni Touw (De Dominee) en Petra Laseur (Familie) spelen Esther, Ada en Marjorie op oudere leeftijd. De talenten Anna Drijver (BNN's 'Bitches'), Karina Smulders (Wild Romance) en debutant Elise Schaap spelen dezelfde rollen op jongere leeftijd. De mannelijke hoofdrol, Frank, is voor Rutger Hauer, die in zijn eerste rol in een Nederlandse speelfilm in ruim 25 jaar speelt. De rol van de jonge Frank wordt vertolkt door Waldemar Torenstra, die doorbrak in Zomerhitte.

Regisseur Ben Sombogaart en scenarioschrijfster Marieke van der Pol en producenten Hanneke Niens en Anton Smit van IDTV Film, waren eerder verantwoordelijk voor het internationale succes De Tweeling dat in 2004 een Oscarnominatie kreeg.

Bride Flight wordt op 16 oktober in Nederland door A-Film uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.