compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Rutger Hauer Award voor Paul Verhoeven

Rutger Hauer Award voor Paul Verhoeven

Zondag unieke kans om award show bij te wonen

13-1-2020 : Zondagavond 19 januari wordt in het Eye Filminstituut Amsterdam, tijdens de jaarlijkse Shortcutz Awards, de eerste Rutger Hauer Award uitgereikt aan Paul Verhoeven. De award wordt uitgereikt door de partner van Rutger Hauer; Ineke Hauer- ten Cate.

Delen op facebook
Rutger Hauer Award voor Paul Verhoeven

Rutger Hauer Award voor Paul Verhoeven

Beeldend kunstenaar Folkert de Jong ontwierp het beeld.

SHORTCUTZ AWARDS

Zondagavond worden ook de Shortcutz Awards voor Korte Films uitgereikt. De avond zal worden bijgewoond door diverse collega’s uit de filmwereld waaronder Monique van de Ven, Diederik van Rooijen, Melody Klaver, de Belgische regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi, Romana Vrede, Mano Bouzamour, Jord Knotter, Hugo Metser jr., Hans Dagelet, Ate de Jong, Frans Weisz, Eddy Terstall en Huub Smit.

Shortcutz Amsterdam is een organisatie die zich er op toelegt nieuw filmtalent in contact te brengen met de gevestigde filmwereld. Elke dinsdag vinden er in De Kring in Amsterdam sessies plaats waar filmprofessionals hun ervaringen delen met het publiek en nieuw talent. In de afgelopen jaren werd aan de deelnemers van Shortcutz gevraagd wie de meest inspirerende Nederlandse filmmaker is 85% van de deelnemers noemde Paul Verhoeven. Elke maandag kiest Shortcutz Amsterdam de Short van de Week voor BiosAgenda.nlOVER DE RUTGER HAUER AWARD

De Rutger Hauer Award gaat naar een persoon of instelling die een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en promotie van de korte film. Ook kan de Award gaan naar een persoon of organisatie die gezien wordt als inspiratiebron voor jonge filmmakers. Rutger Hauer heeft zich in die afgelopen jaren ingezet voor de begeleiding en ontwikkeling van jonge filmmakers. Of het nu ging om introducties op het gebied van acteren, regisseren of nieuwe media, Rutger was een stimulans voor menig ambitieuze filmmaker in spé.
Rutger Hauer was tot vlak voor zijn dood in juli 2019 een actief adviseur van Shortcutz Amsterdam.
Programmamaker René Mioch, zegt namens het Bestuur van Shortcutz: “Rutger was erg betrokken bij het werk van Shortcutz. Hij kwam regelmatig naar de Awards, keek mee naar nieuwe korte films en adviseerde bij het uitnodigen van gasten. Hij vierde met ons zijn 75-ste verjaardag. Wij missen hem en willen hem jaarlijks eren met deze naar hem vernoemde award”.

SAMENWERKING VERHOEVEN EN HAUER

Dat de eerste Rutger Hauer Award naar Paul Verhoeven gaat kan geen verrassing zijn. De samenwerking tussen Rutger en Paul is belangrijk geweest voor de Nederlandse filmindustrie. Paul is zijn carrière begonnen met het regisseren van 5 korte films. Rutger Hauer brak door met zijn rol in het door Verhoeven geregisseerde Floris en daarna werkten ze samen aan Turks Fruit en Soldaat van Oranje. Zowel Hauer als Verhoeven braken vrij snel hierna door in de internationale filmwereld. Waar Paul Verhoeven Hauer na zijn overleden zijn alter ego noemde, zei Rutger vorig jaar: “Als Paul Verhoeven ooit een carrière-award krijgt, wil ik hem graag uitreiken”.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.