compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 7

Deze week in première: speelweek 7

Het is een extra drukke week deze keer in de bioscopen. We kunnen maar liefst 10 nieuwe films gaan bekijken. De film van de week is A Good Day to Die Hard.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

A Good Day to Die Hard is alweer het vijfde deel in de Die Hard serie met John McClane. Het begon allemaal met Die Hard in 1998.

Ditmaal reist John McClane (Bruce Willis ) af naar Rusland waar hij ontdekt dat zijn zoon Jack voor de CIA werkt. Al snel moeten ze samen werken om de wereld te behoeden voor een nucleaire aanval. Het script van deze film werd geschreven door Skip Woods die eerder X-Men Origins: Wolverine en The A-Team.

Een natuurfilm in de bioscoop: dat zien we niet vaak: Chimpanzee gaat over Oscar, een jonge chimpansee die in de bossen leeft met zijn chimpansee-familie. In deze documentaire is te zien hoe Oscar’s familie wordt bedreigd door een concurrerende groep chimpansees. Oscar wordt aan zijn lot over gelaten, totdat een verrassende bondgenoot verschijnt en zijn leven voorgoed verandert.

De voiceover in de film wordt verzorgd door Carice van Houten.

Tv-presentator en actrice Wendy Van Dijk mocht haar typetje Ushi naar het grote doek brengen met haar film Ushi Must Marry. De film kent een iets andere opbouw dan de TV-serie: normaal worden bekende mensen voor de gek gehouden maar ditmaal beleeft Ushi zelf een avontuur: ze reist naar Hollywood af om een man te vinden.

Zambezia: De verborgen vogelstad (NL) is een Zuid-Afrikaanse animatiefilm die alleen in de Nederlandstalige versie is te zien.

Als de jonge valk Kai op een dag hoort over Zambezia, de verloren vogelstad, is hij vastbesloten om zijn saaie leven met zijn vader achter zich te laten en het avontuur op te zoeken.

Dan een film in de traditie van Scary Movie. A Haunted House is een spoof op moderne horrorfilms als Paranormal Activity en "The Devil's Inside". Malcolm en Kisha zijn zojuist in hun droomhuis gaan wonen maar het blijkt er te spoken. Ze worden geholpen door een verzameling bonte figuren waaronder een homoseksuele psychiater, een coke snuivende priester en een amateuristisch team van ghostbusters.

Dan gaan we verder met een hele sterke Nederlandse film: De Ontmaagding Van Eva Van End is een sterke tragikomedie die wel doet denken aan het werk van Wes Anderson.

Het gezin van End bestaat uit ouders Evert, Etty en de kinderen Erwin, Manuel en de vijftienjarige Eva. Het gezin heeft zo zijn eigen omgangsvormen met elkaar ontwikkeld. Als de Duitse uitwisselingsstudent Veit in huis komt wordt het gezin geconfronteerd met hun eigen imperfecties en moeten ze zichzelf opnieuw uit zien te vinden.

De film is inmiddels al vertoond op meerdere internationale filmfestivals.

Uit Groot-Brittannie hebben we Cheerful Weather for the Wedding . Op de dag van haar bruiloft is Dolly Thatcham alles behalve blij. Op haar slaapkamer verbergt ze zich van de familie in het gezelschap van een fles rum en in twijfel of ze wel met de juiste man trouwt.

De hoofdrol wordt gespeeld door Felicity Jones Zij was eerder te zien in Cemetery Junction van Ricky Gervais en Stephen Merchant.

Karsu is een Nederlandse documentaire over over de 22-jarige Karsu Dönmez uit Amsterdam. Ze werd als zangeres ontdekt in het Turkse restaurant van haar ouders. Uiteindelijk zingt ze in Carnegie Hall.

Mercedes Stalenhoef maakte eerder de documentaire Carmen Meets Borat.

Ted en de Schat van de Mummie (NL) is een Spaanse animatie geinspireerd op Indiana Jones. De Spaanse titel is dan ook Las aventuras de Tadeo Jones.

Ted wordt per ongeluk voor een beroemde archeoloog aangezien. Daarom wordt hij op expeditie gestuurd naar Peru. Samen met zijn trouwe hond Jeff, een professor en een papegaai probeert hij een oude Inca stad te redden van gemene schatzoekers.

Bobby en de Geestenjagers is een familiefilm met Nils Verkooijen en Hanna Obbeek. Die laatste speelt Sanne. Haar vader verjaagt geesten en wordt gevraagd het schip ´de SS Rotterdam´ te ontdoen van zijn spoken. Sanne gaat mee om haar vader te steunen. Daar komt ze in contact met een geest genaamd Bobby. Een jongen die vastberaden is nog één keer zijn moeder te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.