compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 26: nieuw in de bios!

Speelweek 26: nieuw in de bios!

Het is weer zover: nieuwe films! Deze week komen er zeven nieuwe films uit. De film van de week is Finding Dory

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Finding Dory gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Wat weet ze nog en wat is ze vergeten?

Je kan nog steeds vrijkaarten en goodies winnen voor deze film!

Lees ook de de recensie!

Dan High-Rise. Dokter Robert Laing neemt zijn intrek in een flatgebouw dat volledig autonoom is: met supermarkt, zwembad en meer. Hij komt er achter dat er een klassenstrijd gaande is in het gebouw en dat de mensen van de lagere verdiepingen een opstand voorbereidt tegen de elite van de hogere verdiepingen.

Onze redacteur was enthousiast: lees nu haar recensie!

Race vertelt het verhaal van Jesse Owens, de zwarte atleet die meedeed aan de Olympische Spelen van 1936, midden in het Duitsland van Adolf Hitler. Hij moet het opnemen tegen de andere atleten en de mythe van de Arische supermens.

Carice van Houten speelt hier de rol van Leni Riefenstahl, de filmmaker die vele propaganda-films maakte.

Als je meer zin hebt in actie kan je naar Term Life. Een man wordt door meerdere mensen achterna gezeten die het op zijn leven hebben gemunt. Hij wil echter lang genoeg in leven blijven zodat zijn levensverzekering zal uitbetalen aan zijn dochter van wie hij vervreemd is.

Deze film is mede-geproduceerd door Vince Vaughn die ook de hoofdrol speelt. De film is gebaseerd op een graphic novel van A. J. Lieberman en Nick Thornborrow.

Erg bijzonder is Liza, the Fox-Fairy. Liza is een verpleegster op zoek naar geluk. Het enige contact dat ze echter heeft is de geest van een Japanse zanger die haar tegenwerkt in haar zoektocht. Als er mensen sterven in haar omgeving denkt Liza dat ze zelf een geest is: een zogenaamde Fox-fairy.

Voor deze film wordt de korte film Edmond vertoond. Deze korte Nederlandse film won een BAFTA in januari 2016.

Ook interessant is Parched: in een klein dorp in India komen vier vrouwen in opstand tegen mannelijke hiërarchie en de eeuwenoude traditie waarin ze aan onderworpen zijn. De vier worden gesterkt door hun vriendschap en moeten samen werken voor een betere toekomst.

We sluiten af met het Russische A Long And Happy Life. Sasha is de eigenaar van een voormalige Kolchoze waar hij goed kan opschieten met de werknemers. Als de staat hem aanbiedt zijn boerderij te kopen is dat voor hem de kans om het platteland te ontvluchten. Zijn personeel vraagt hem echter om te blijven.

Deze film vormt het slotstuk van een trilogie die begon met Free Floating en Help gone mad.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.